Η Porsche δεν «σκοτώνει» τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες

Μπορεί οι κινητήρες τούρμπο να κυριαρχούν, αλλά η Porsche δεν προτίθεται να βάλει τα ατμοσφαιρικά σύνολα στο ράφι

  • -
  • -

Οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση, με τα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα να κερδίζουν σήμερα τη μερίδα του λέοντος. Ανάμεσα στους κατασκευαστές που έχουν υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό τη συγκεκριμένη τεχνολογία συγκαταλέγεται και η Porsche. Η πλειονότητα των μοντέλων της εφοδιάζεται με τούρμπο, αν και δεν λείπουν εκδόσεις με ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Μοντέλα όπως η Cayman GT4 και η Boxster Spyder, όπως σύντομα οι καινούργιες 911 GT3 και GT3 RS συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Βλέπετε, η Porsche δεν πρόκειται να βάλει στο ράφι τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευθεί τις αρετές τους, αλλά και να βελτιώσει τις αδυναμίες τους, εξετάζει το ενδεχόμενο να τους συνδυάζει με υβριδική τεχνολογία. Ο επικεφαλής για τις Porsche 911 και 718, Frank-Steffen Walliser, δήλωσε ότι στην Porsche έχουν μεγάλο κίνητρο στο να διατηρήσουν ζωντανούς κινητήρες του είδους. «Ένας ηλεκτροκινητήρας για τις χαμηλές στροφές και ένα ατμοσφαιρικό σύνολο για τις υψηλές, θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Μία τεχνολογία του είδους θα μπορούσε να βοηθήσει τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες να επιβιώσουν.»

Βέβαια, αυτό παραμένει ένα μακρινό σενάριο. Προσφάτως, οι τεχνικοί της Porsche είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δούμε σύντομα υβριδική έκδοση της 911, αφού δεν έχει λυθεί το πρόβλημα του επιπλέον βάρους των μπαταριών. Την ίδια ώρα, η γερμανική εταιρεία εξακολουθεί να κινείται δυναμικά στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, με δεδομένο ότι η επόμενη γενιά της Macan θα διατίθεται αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...