H ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους - Ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας οι χώρες των Βαλκανίων

  • -
  • -

Ανάμεσα στις χώρες - «ουραγούς» τοποθετείται η Ελλάδα όσον αφορά τις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων για το έτος 2019, καθώς η αγορά δεν έχει επιστρέψει στα προ οικονομικής κρίσης επίπεδα.

Αυτό διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), η αντιστοιχία είναι 10,6 νέα επιβατικά αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους, επίδοση καλύτερη μόνο από τις Λετονία (9,5), Ρουμανία (8,3), και Βουλγαρία (5,1). Από κοντά και η Κύπρος με τις ταξινομήσεις ν’ αντιστοιχούν σε 14 νέα επιβατικά ανά 1.000 κατοίκους.

Εμφατική κυριαρχία του Λουξεμβούργου

Όσον αφορά τη χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, αυτή είναι το Λουξεμβούργο με 89,6 νέα αυτοκίνητα, αριθμός δικαιολογημένος αν κρίνουμε από το ιδιαίτερα υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Στη δεύτερη θέση, αλλά με τεράστια διαφορά από την πρωτοπόρο χώρα βρίσκεται το όμορο Βέλγιο με 48 νέα ταξινομηθέντα επιβατικά, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 43,5. Από κοντά η Δανία και η Αυστρία, με 38,9 και 37,2 αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως ο μέσος όρος των ταξινομήσεων νέων επιβατικών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2019 ανήλθε σε 30.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...