Οι νέες υπηρεσίες Mercedes me Apps οδηγούν το μέλλον

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της Mercedes εξελίχθηκαν αυτονομήθηκαν και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ιδιοκτητών μοντέλων της γερμανικής εταιρείας

  • -
  • -

Μια νέα γενιά εφαρμογών Mercedes me παρουσίασε η Mercedes-Benz, οι οποίες αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό, των εφαρμογών Mercedes me App που διαθέτει ήδη από το 2015 και συνδέει μέσω του smartphone του ιδιοκτήτη των μοντέλων της γερμανικής φίρμας, με το αυτοκίνητό του.

Πιο συγκεκριμένα η εξέλιξή τους περιλαμβάνει ένα νέο περιβάλλον που έχει τρεις ανεξάρτητες εφαρμογές, Mercedes me, Mercedes me Store, και Mercedes me Service. Αυτές είναι ήδη διαθέσιμες για download από το App Store, αλλά και από το Google Play Store, στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά σε 35 χώρες.

Οι τρεις αυτές εφαρμογές συνδέονται μεταξύ τους, μέσω του προσωπικού κωδικού Mercedes me ID. Η εφαρμογή Mercedes me που συνδέει τον κάτοχο Mercedes με το αυτοκίνητό του, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο. Όπως για παράδειγμα τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, την απόσταση που απομένει ή την πίεση των ελαστικών.

Επιπλέον, επιτρέπει την ενεργοποίηση του κλιματισμού απομακρυσμένα και ενώ το όχημα είναι σταματημένο, το ανέβασμα ή κατέβασμα των παραθύρων, το άνοιγμα ή κλείσιμο της πανοραμικής οροφής σε κλειστά αυτοκίνητα ή της υφασμάτινης οροφής σε cabrio.

Η εφαρμογή Mercedes me Store προσφέρει άνετη πρόσβαση σε όλα τα ψηφιακά προϊόντα της Mercedes-Benz για τo αυτοκίνητο με δυνατότητα αγοράς και επέκτασης της διάρκειας των υπηρεσιών Mercedes me connect και των on-demand χαρακτηριστικών που επιλέγει ο κάτοχος του αυτοκινήτου μέσω smartphone.

Επίσης, η εφαρμογή Mercedes me Service ενημερώνει έγκαιρα τον ιδιοκτήτη για το επόμενο ραντεβού, ενώ εμφανίζει στην οθόνη του smartphone και τυχόν προειδοποιητικές λυχνίες που μπορεί να έχουν ανάψει στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία με Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, ενώ διατίθενται πρακτικά βίντεο «how-to», με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αξιοποίηση του μέγιστου βαθμού των δυνατοτήτων που προσφέρει το αυτοκίνητο.

Η νέα γενιά των Mercedes me Apps αναπτύχθηκε από μία διεθνή κοινότητα προγραμματιστών της Daimler, κυρίως με εκπροσώπους από τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ δοκιμάστηκε σε στενή συνεργασία με πελάτες της μάρκας. Όλα αυτά δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια, όπως μας επισήμανε και ο Head of Mercedes me & Digital Services Business, κ. Mathias Vaitl, σε τηλεφωνική συνάντηση που είχαμε μαζί του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...