Η Mercedes-Benz συνεχίζει να εξελίσσει τη γκάμα των μοντέλων plug-in hybrid με περισσότερα από 20 μοντέλα

Με τα οφέλη των ηλεκτρικών στις καθημερινές μετακινήσεις και την… ελευθερία κίνησης των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης

  • -
  • -

Με διεύρυνση της γκάμας των plug-in hybrid μοντέλων η Mercedes-Benz στοχεύει σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό, εκπληρώνοντας παράλληλα τους στόχους της για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Τα plug-in hybrid μοντέλα έχουν τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών, αφού μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά και να φορτίσουν σε πρίζα, εκπέμποντας σε αυτή την περίπτωση μηδενικούς ρύπους, ενώ παράλληλα προσφέρουν ελευθερία κινήσεων που τους χαρίζει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Η Mercedes-Benz έχει επενδύσει πολλά σε αυτή την τεχνολογία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις 20 εκδόσεις μοντέλων αυτού του “είδους” που θα διαθέτει στη γκάμα της μέχρι το τέλος του έτους. Από την A-Class έως της S-Class και από την GLA έως την GLE στα SUV της. Πιο συγκεκριμένα στην compact κατηγορία διαθέτει ήδη εκδόσεις plug-in hybrid στα μοντέλα A-Class, A-Class sedan, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA.

Αυτά εφοδιάζονται με τον κινητήρα βενζίνης 1,33 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 75 kW, έχοντας συνδυαστική ισχύ 218 ίππων (160 kW) και ροπή 450 Nm. Έτσι, για παράδειγμα η A 250 e επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 6,6 sec, έχοντας μέση κατανάλωση 1,6-1,4 lt/100 km και εκπομπές CO2 36-32 gr/km. Επιπλέον, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια με ταχύτητα που φτάνει τα 140 km/h, έχοντας αυτονομία μέχρι 70 χιλιόμετρα.

Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC.

Πιο πάνω στις κατηγορίες, από τα μεσαία, ως τα μεγάλα πολυτελή, δηλαδή από την C-Class έως την S-Class και από την GLC έως την GLE, βρίσκουμε τα μοντέλα EQ Power που διανύουν την τρίτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας. Η ισχύς εδώ είναι μεγαλύτερη στις 90 kW με τη ροπή να αγγίζει τα 440 Nm. Η GLE 350 de 4MATIC για παράδειγμα έχει μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,3–1,1 lt/100 km και εκπομπές CO2 34-29 gr/km, με την απόδοσή της να είναι 100 kW.

Οι οδηγοί μίας Mercedes-Benz EQC ή ενός μοντέλου plug-in-Hybrid, μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge έχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στον κόσμο με περισσότερους από 300 διαφορετικούς διαχειριστές δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη (σε πόλεις, χώρους στάθμευσης, αυτοκινητόδρομους, εμπορικά κέντρα κ.λπ.).  Στην Ελλάδα με τη χρήση μιας κάρτας RFID, η πρόσβαση στα σημεία φόρτισης είναι εύκολη και πρακτική.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...