Ο συνωστισμός στα ΜΜΜ φέρνει ανάκληση αδειών των εργαζομένων

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι άδειες θα περιοριστούν στο 20%

  • -
  • -

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι πολίτες λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο οποίος είναι απαγορευτικός εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανακοίνωσή του τονίζει πως λαμβάνει έκτακτα μέτρα με κυριότερο την ανάκληση αδειών των εργαζομένων σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου οι άδειες θα περιοριστούν στο 20%.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καραμανλής, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις διοικήσεις των φορέων, ζητώντας τους να συντομευθούν οι χρονοαποστάσεις.

Ακολουθούν τα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού αναλυτικά:

-       Ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

-       Οι φορείς εκτελούν από την 1η Αυγούστου ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

-       Έκδοση ανακοίνωσης με τις νέες χρονοαποστάσεις που ισχύουν για τον Αύγουστο. 

Σημειώνεται ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...