Αγόρασε Lamborghini με το πακέτο στήριξης που πήρε λόγω κορονοϊού!

Πόσα χρήματα πιστεύετε κατάφερε να μαζέψει ο συγκεκριμένος κύριος;

  • -
  • -

Ο David Hines φαίνεται πως βρήκε «παραθυράκι» στο σύστημα υποστήριξης των ΗΠΑ, που αφορούσε μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και κατάφερε να αποσπάσει σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια (3.400.000 ευρώ)! Και σαν να μην έφτανε αυτό, άρχισε να τα ξοδεύει σε διάφορα είδη πολυτελείας. Έφτασε μάλιστα να αγοράσει μία ολοκαίνουργια Lamborghini Huracan, η οποία κοστολογείται στις ΗΠΑ για περίπου 320.000 δολάρια (270.000 ευρώ).

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προσάψει στον David Hines, τρεις κατηγορίες. Μία για εξαπάτηση τραπέζης, μία για δήλωση ψευδών στοιχείων σε οικονομικό οργανισμό και μία για συμμετοχή σε παράνομες συναλλαγές. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατοικεί στην Φλόριντα, έκανε αίτηση για το πακέτο στήριξης, εκ μέρους μερικών εταιριών, η οποία ανερχόταν σε 13.500.000 δολάρια (11.500.000 ευρώ). Η τράπεζα της Αμερικής ενέκρινε τρεις αιτήσεις στήριξης για τον Hines. Κάθε μία από αυτές μιλούσε για 70 υπαλλήλους, 210 συνολικά, με το τελικό ποσό των μηνιαίων πληρωμών να ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια δολάρια. Του δόθηκαν 3.984.557 δολάρια! Χρήματα που εν τέλει χρησιμοποιήθηκαν σε πολυτελή μαγαζιά και ξενοδοχεία του Miami Beach, ενώ είχαν δηλωθεί ως πληρωμές υπαλλήλων.

Οι λογαριασμοί όμως που συνδέονταν με το όνομα του κυρίου, έδειχναν έσοδα και έξοδα της τάξης των 200.000 δολαρίων ενώ εμφανίζονταν μόνο 12 υπάλληλοι. Ο κατηγορούμενος μόλις παρέλαβε τα χρήματα, έκανε κατευθείαν δύο καταθέσεις των 30.000 δολαρίων έκαστη, με το όνομα του παραλήπτη να έχει δηλωθεί ως «Μom».

Μετά από κάποιες μέρες ακολούθησε και η αγορά της περιβόητης Lamborghini. Να επισημάνουμε πως αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση εξαπάτησης που μάθαμε στα πλαίσια το κορονοϊού, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 15 άτομα με παρόμοιες κατηγορίες, σε τρεις διαφορετικές πολιτείες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...