Ήξερες ότι η Land Rover είχε παρουσιάσει ηλεκτρικό Defender;

Τα σχέδια της βρετανικής μάρκας για τον εξηλεκτρισμό του μοντέλου-θρύλου χρονολογούνται από το 2013

  • -
  • -

Μπορεί ο ρυθμός εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων να έχει εντατικοποιηθεί μόλις τα τελευταία χρόνια, αλλά οι μάρκες προλειαίναν το έδαφος χρόνια πριν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Land Rover, η οποία στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης το 2013, παρουσίασε ένα Defender το οποίο έπαιρνε ζωή από ηλεκτρικό μοτέρ.

Η βρετανική μάρκα είχε παρουσιάσει επτά ηλεκτρικά πρωτότυπα μοντέλα τα οποία θα συμμετείχαν στις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμασίες “Specialist Real World Trials”.

Η πρώιμη, εξηλεκτρισμένη μορφή του μοντέλου-θρύλου της Land Rover «φορούσε» ένα ηλεκτρικό μοτέρ 95 ίππων και 330 Nm ροπής, πλαισιωμένο από μια μπαταρία χωρητικότητας 27 kWh. Αυτή του χάριζε αυτονομία μόλις 80 km, ενώ για τη φόρτισή της απαιτούνταν 4 ώρες μέσω ταχυφορτιστή ενώ μέσω οικιακής πρίζας ο χρόνος αυξανόταν στις 10 ώρες.

Το βάρος της πρωτότυπης ηλεκτρικής έκδοσης του θρυλικού αυτοκινήτου αντιστοιχούσε σε 2.160 kg, με το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο να μην του στερεί τις εντυπωσιακές off road επιδόσεις του.

Αδιάψευστος μάρτυρας η ευκολία με την οποία πέρασε ένα υδάτινο κώλυμα βάθους σχεδόν ενός μέτρου (80 εκατοστά), όπως και η απρόσκοπτη δυνατότητά του να τραβήξει ένα συρμό 12 τόνων σε δρόμο κλίσης 13 μοιρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ LAND ROVER DEFENDER

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...