Φοιτητές παίρνουν στα χέρια τους την… ηλεκτροκίνηση

Ο όμιλος FCA συνεργάζεται με πληθώρα πανεπιστημίων με φόντο την ενημέρωση κοινού και επιχειρήσεων για τη νέα τάξη πραγμάτων

  • -
  • -

Στην συγκρότηση μιας σειράς ερευνητικών προγραμμάτων για τη μύηση των νέων στην ηλεκτροκίνηση προχωρά ο όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles), εμπλέκοντας φοιτητές από διάφορους κλάδους της εκπαίδευσης.

Ήδη στο Τορίνο, η ανάπτυξη του δικτύου αμφίδρομης φόρτισης V2G (Vehicle-to-Grid) που δημιουργείται στο Mirafiori, αλλά και το προηγμένο σύστημα Geofencing, το οποίο θα «εξαναγκάζει» τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα να κινούνται ως αμιγώς ηλεκτρικά στα κέντρα των πόλεων, αναπτύσσονται με τη βοήθεια φοιτητών.

V2G: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο δίκτυο συνεργαζόμενων πανεπιστημίων προστέθηκε πρόσφατα και το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, με την πρωτοβουλία EMS (Energy and Sustainable Mobility) η οποία αποτελεί προϊόν φοιτητών. Στόχος είναι η ενημέρωση τόσο των νέων όσον και των επιχειρήσεων για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα e-Mobility της FCA πραγματοποίησε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο, με τους Gabriele Catacchio (Program Manager, e-Mobility), Franco Anzioso (Electrical Vehicles User Product & Service Experience) και Vittorio Ravello (Technical Matter Expert, e-Mobility) να αναπτύσσουν το κρίσιμο θέμα που αφορά στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και τη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης

Σημειώνεται πως η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες logistics που δοκιμάζουν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα μοντέλα της FCA, όπως είναι τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, αλλά και τα αμιγώς ηλεκτρικά Fiat 500 και Fiati Professional E-Ducato.

Τα δύο μοντέλα της Jeep θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο, ενώ οι "ηλεκτρικοί παίχτες" της Fiat αναμένονται προς το τέλος του έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...