Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV σε πωλήσεις

Είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά - Δείτε τις τιμές

  • -
  • -

Kατακόρυφη αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεών του γνώρισε το Audi e-tron το πρώτο εξάμηνο του 2020!

Ειδικότερα, παραδόθηκαν 17.641 μονάδες, αριθμός που «μαρτυρά» αύξηση της τάξεως του 86.8% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του ίδιου έτους. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας είναι, μάλιστα, το ηλεκτρικό SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ κατέχει την παγκόσμια πρωτιά στην κατηγορία "μεγάλα SUV" (full size).

Στην παραπάνω ιδιαίτερα τιμητική διάκριση του μοντέλου καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εμπορική του πορεία στη Νορβηγία, τη χώρα-πρωτοπόρο στην ηλεκτροκίνηση, ενώ αντίστοιχα εντυπωσιακή ήταν η απήχησή του και στη Σουηδία. Όσον αφορά την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και δη τις ΗΠΑ, οι πωλήσεις του e-tron αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ AUDI E-TRON 55 QUATTRO

«Το Audi e-tron είναι ένας πραγματικός “game changer” για εμάς και αδιαμφισβήτητα ενσαρκώνει το όραμά μας για μια βιώσιμη και διαρκώς αναπτυσσόμενη premium κινητικότητα. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας “παντρεύει” το design, το δυναμικό χειρισμό και την εσωτερική ποιότητα με την τελευταία τεχνολογία με όρους (μηδενικών) εκπομπών ρύπων, χωρίς περιορισμούς. Θα συνεχίσουμε την αυτή την επιτυχημένη ιστορία», δήλωσε μεταξύ άλλων η Hildegard Wortmann, μέλος του ΔΣ της Audi AG.

To Audi e-tron, σημειώνεται πως εφοδιάζεται  με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνεργάζονται με τη μεγάλη μπαταρία των 95 kWh. Επίσης, παρέχει χώρους και άνεση αντίστοιχη ενός συμβατικού, μεγάλου μοντέλου της μάρκας, με τις διαστάσεις του ν’ αντιστοιχούν σε 4,9 μέτρα μήκος, 1,93 μέτρα πλάτος και 1,66 μέτρα ύψος.

Αναφορικά, τέλος, την τιμή του στην ελληνική αγορά αυτή εκκινεί από τα 73.070 ευρώ και αφορά την έκδοση 50 quattro με την ισχύ των 313 ίππων.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...