Περισσότερα από 300.000 ηλεκτρικά Renault στους δρόμους της Ευρώπης

Δείτε σε ποια χώρα κινείται τo 1/3 εξ αυτών

  • -
  • -

Ως “ηγέτιδα της ηλεκτροκίνησης επί ευρωπαϊκού εδάφους” μπορεί να χαρακτηριστεί η Renault, μιας και από το 2010 μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα εύσημα για την επιτυχία πρέπει να αποδοθούν στο Zoe, με τις τρεις γενιές του μικρού οχήματος να έχουν διαγράψει εξαιρετική πορεία και ειδικά στην πατρίδα της μάρκας, Γαλλία, με ταξινομήσεις που ξεπερνούν τις 100.000 μονάδες.

Τα παραπάνω νούμερα της Renault είναι απόρροια της στρατηγικής της, με κεντρικό πυλώνα την μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, για την ομαλή μετάβαση σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Σημειώνεται πως το πρώτο μισό του 2020, η γαλλική φίρμα βελτίωσε τις εμπορικές επιδόσεις της κατά 38%, με περισσότερα από 42.000 ταξινομηθέντα οχήματα. Όσον αφορά το Zoe, οι ευρωπαϊκές του πωλήσεις γνώρισαν αύξηση της τάξεως του 50%, με 37.540 μονάδες.

Πλέον αναμένεται τον λανσάρισμα των νέων υβριδικών CLIO E-TECH, CAPTUR E-TECH Plug-in, αλλά και του 100% ηλεκτρικού TWINGO Z.E., με τα οποία η μάρκα επιθυμεί να ενδυναμώσει  την παρουσία της στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και θα πιάσει τους στόχους της, έτσι όπως αυτοί ορίζονται από της νέες, αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις για το 2020 (CAFÉ).



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ (UPDATED)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...