Baby Bugatti σε μόλις 500 αντίτυπα [Video]

Μια Bugatti Type 35 υπό κλίμακα μπαίνει στην παραγωγή, στο πλευρό της Chiron

  • -
  • -

Έχει γίνει πολύς λόγος για το δεύτερο "μοντέλο" της γαλλικής μάρκας και επιτέλους ήρθε, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που περιμέναμε… Πρόκειται για την Baby II, την οποία είδαμε για πρώτη φορά στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Bugatti σε συνεργασία με την The Little Car Company, ξεκάθαρα εμπνευσμένη από το αρχικό Baby που είναι μία υπό κλίμακα Type 35, φτιαγμένη από τον Ettore Bugatti για να γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλια του μικρότερου γιου του, Ronald, αποφάσισε να την επαναφέρει στην ζωή. Ενώ η αρχική ιδέα ήταν για ένα μοναδικό κομμάτι, αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένη που βγήκε στην παραγωγή από το 1927 μέχρι το 1936.

bw baby bugatti


Η Baby II είναι η συνέχεια αυτής της ιδέας, αλλά αρκετά μεγαλύτερη σε διαστάσεις, μιας και η αρχική μπορούσε να χωρέσει οριακά ένα 8χρονο παιδί μέσα. Σε σχέση με την πραγματική Type 35, η Baby II είναι σε κλίμακα 3:4 (μήκος 2,8 μ. και πλάτος 1 μέτρο). Το βάρος της αρχίζει από τα 230 kg, χωρίς τον οδηγό.

Bugatti-Baby-4


Σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας από 14 ετών και πάνω αλλά και ενήλικες, η Baby II έρχεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Τη βασική που εξοπλίζεται με μπαταρία 1.4 kWh ιόντων λιθίου και παρέχει ενέργεια σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στον πίσω άξονα.  Στο Novice mode, το μοτέρ αποδίδει 1,36 PS και χαρίζει τελική ταχύτητα 20 km/h. Το Expert mode ανεβάζει την ισχύ στα 5,44 PS, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 45 km/h.

Αν νομίζεται ότι πρόκειται για παιχνίδι γελιέστε, καθώς το υπό κλίμακα τετράτροχο εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και υδραυλικό σύστημα φρένων.

Φυσικά, όντας η Bugatti ο κατασκευαστής, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και έκδοση Vitesse! Στην συγκεκριμένη έκδοση το πλαίσιο είναι από ανθρακόνημα και φοράει μπαταρία 2,8 kWh και βελτιωμένο σύστημα μετάδοσης με Speed Key εμπνευσμένο από την Chiron. Με το κλειδί αυτό ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώσει ένα mode «υψηλών επιδόσεων», που αυξάνει την ιπποδύναμη στα 13,60 PS, με τις αντίστοιχες επιδόσεις φυσικά. Τα 60 km/h από στάση έρχονται σε περίπου 6 sec, ενώ συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 70 km/h.

Τέλος, στην κορυφή είναι η έκδοση Pur Sang, που απευθύνεται ξεκάθαρα σε συλλέκτες. Φοράει τα ίδια μηχανικά μέρη με την Vitesse, αλλά το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο το οποίο «δουλεύεται» στο χέρι για πάνω από 200 ώρες μέχρι να πάρει την τελική του μορφή.

Στον τομέα της αυτονομίας, χάρη σε ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, που έχει εγκατασταθεί, έχουμε εντυπωσιακά νούμερα, για ένα παιχνίδι τουλάχιστον. Η βασική έκδοση φτάνει τα 25 km, ενώ οι Vitesse και Pur Sang καταφέρνουν μέχρι και πάνω από 50 km.

Αν και το Baby II είναι ένα ακριβές αντίγραφο της Type 35 από πλευράς γεωμετρίας , το νέο μοντέλο έχει και κάποιες μοντέρνες πινελιές, όπως ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις 500 κομμάτια και τον κατασκευαστή να είναι η Bugatti, παρότι μικρό, δεν σημαίνει πως θα είναι και φτηνό. Το Baby II θα ξεκινά από 30.000 ευρώ στην βασική έκδοση, ενώ οι επίδοξοι αγοραστές θα χρειαστούν 43.500 ευρώ για την έκδοση Vitesse και 58.500 ευρώ για την Pur Sang.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...