Seat Leon: Πώς φτάσαμε από την πρώτη, στην τέταρτη γενιά

Leon, το μοντέλο που εισήγαγε τη Seat στον παγκόσμιο χάρτης της αυτοκίνησης

  • -
  • -

«Αυτό είναι το μοντέλο το οποίο εισήγαγε τη Seat στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης, χάρη στη σχεδίαση την τεχνολογία και την ποιότητά του». Η παραπάνω πρόταση φέρει την… υπογραφή του Isidre Lopez, o οποίος είναι υπεύθυνος για τη Συλλογή Ιστορικών Αυτοκινήτων της Seat.

Πού, όμως, αναφέρεται; Φυσικά, στο Seat Leon, το εμβληματικό αυτοκίνητο της μάρκας το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπορικής του διαδρομής μετρά περισσότερες από 20 εκ. πωλήσεις.

Με αφορμή το λανσάρισμα της τέταρτης γενιάς του μοντέλου, η Seat εστιάζει στα χαρακτηριστικά που γιγάντωσαν το όνομα “Leon”.

- Το πρώτο παράχθηκε το 1999, ταυτόχρονα, σε δύο εργοστάσια (Βρυξέλες και Μαρτορέλ) απολαμβάνοντας τετρακίνητη κίνηση και 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ξεπέρασε τους 150 ίππους, έχοντας 180.

- Η δεύτερη γενιά είδε το φως του ηλίου το 2005 φέροντας ένα πιο καινοτόμο και αθλητικό design. Παράσημα για το μοντέλο συνιστούν οι τέσσερις τίτλοι σε επίπεδο κατασκευαστών και οδηγών το 2008 και 2009, στον θεσμό World Touring Car Championship (WTCC). 

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ LEON

- Αν η δεύτερη γενιά ευαγγελιζόταν σπορ κουλτούρα, η τρίτη (2012) υιοθέτησε μια πιο σοφιστικέ άποψη. Το μοντέλο ξεχώριζε για τα LED φώτα ημέρας, αλλά και τη συνολική full-LED τεχνολογία που το «διαπερνούσε». 

- Πλέον, βαδίζουμε σε εποχές τέταρτης γενιάς με πολιορκητικό κριό τη δυναμική σχεδίαση, τις αυξημένες διαστάσεις, τις σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας, αλλά και συνδεσιμότητας. Το νέο Leon θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ από Οκτώβριο θα αφιχθεί και η plug-in hybrid έκδοση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...