Το νέο CUPRA Leon Competicion σάρωσε στον πρώτο του αγώνα

Παραλίγο να κάνει 2 στα 2, στους πρώτους του κιόλας αγώνες το νέο TCR homologated της CUPRA

  • -
  • -

Αν και παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο, το CUPRA Leon Competicion άργησε να σπάσει το ρόδι, μιας και η πανδημία που πλήττει τον πλανήτη μας καθυστέρησε την έναρξη των πρωταθλημάτων τουρισμού.

Πρόκειται για το νέο αγωνιστικό της ισπανικής εταιρίας. Εξοπλίζεται με 2λιτρο Turbo 4κύλινδρο μοτέρ με απόδοση 345 ίππους στις 6800 rpm και 410 Nm ροπής, το οποίο συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων. Αυτά μεταφράζονται σε επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5 sec και τελική ταχύτητα 260 km/h.

Το καινούργιο αγωνιστικό της CUPRA, χάρη στον σχεδιασμό του δίνει μεγαλύτερη ελευθερία τροποποιήσεων στις διαγωνιζόμενες ομάδες και τους οδηγούς, ώστε να έρχεται ακριβώς στα “μέτρα” τους, σε σχέση με το προηγούμενο. Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της ισπανικής εταιρίας Jaime Puig είπε πως έχουν δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο ικανό να επαναλάβει την επιτυχία του προκάτοχου του.

Για να πετύχει τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, η CUPRA στράφηκε στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης 3D Multi Jet Fusion της HP για να παράγει ελαφρύτερα εξαρτήματα που βελτιώνουν την κατανομή βάρους. Μερικά από αυτά είναι η μονάδα διακοπτών του τιμονιού, οι εισαγωγές αέρα και οι αεραγωγοί ψύξης.

Αν και το αυτοκίνητο έκανε την πρώτη του φυσική εμφάνιση το Σαββατοκύριακο στις 18 και 19 Ιουλίου, είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό μέσω των αγώνων εικονικής πραγματικότητας CUPRA Simracing series, τον περασμένο Μάϊο.

Το CUPRA Leon Competicion εντυπωσίασε στο αγωνιστικό του ντεμπούτο με νίκη στον παρθενικό του κιόλας αγώνα, στην Ιταλία! Το ισπανικό μοντέλο εντυπωσίασε από τα δοκιμαστικά, καταφέρνοντας να ξεκινήσει από την τρίτη θέση του grid. Στον αγώνα έφτασε στην πρώτη θέση από τον 4ο γύρο και από εκεί απλά μεγάλωνε την διαφορά του μέχρι και την καρό σημαία. Στον δεύτερο αγώνα του διημέρου δυστυχώς ο ο οδηγός Salvatore Tavano ήταν άτυχος στο τιμόνι του CUPRA Leon Competicion, καθώς μετά από επαφή στον 2ο γύρο αναγκάστηκε να μπει στα pit με κλαταρισμένο λάστιχο για αλλαγή, ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση. Πάρα τις προσπάθειες και ενώ κατάφερε να σκαρφαλώσει στην ένατη θέση, ο Tavano βρέθηκε τελικά στην εικοστή θέση μετά από ποινή 2 λεπτών που δέχθηκε.

Ασχέτως της ατυχίας στον 2ο αγώνα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι το νέο CUPRA είναι και αποδεδειγμένα τώρα πια, πολύ δυνατός ανταγωνιστής στα πρωταθλήματα τουρισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...