Το Nissan LEAF κόντρα στον αέρα και τη φωτιά. Ποιος κερδίζει;

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan αντιμετωπίζει τα δύο στοιχεία της φύσης, σε μία ξεχωριστή μάχη ταχύτητας

  • -
  • -

Σε μία ελεγχόμενη περιοχή, στην παραλία Samroiyod της Ταϊλάνδης, η Nissan έθεσε σε μία δοκιμασία το αμιγώς ηλεκτρικό Leaf που δεν έχει προηγούμενο. Σε μία ευθεία μήκους ενός χιλιομέτρου, το Leaf «στήθηκε» δίπλα σε φωτιά και άνεμο, εκμεταλλευόμενη τη «γραμμή πυρός» ενός πυροτεχνικού, αλλά και τις ικανότητες ενός πρωταθλητής στο kite surfing, με στόχο να δούμε ποιος θα περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Η βασική ιδέα πίσω από το όλο εγχείρημα, βασίστηκε στην ιδέα να αποδείξουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να διακρίνονται και για τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά. H Nissan θέλησε να καταρρίψει αυτή την εκδοχή με εντυπωσιακό τρόπο. Και όσο παράξενο αν ακούγεται, με επιτάχυνση 0-100 km/h, το Leaf κατάφερε να βγει μπροστά από τα στοιχεία της φύσης.



«Χωρίς αμφιβολία, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος με την μεγαλύτερη περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Και με αυτήν την πρόκληση, στοχεύουμε στο να δείξουμε ότι το Nissan Leaf είναι συναρπαστικό, όχι μόνο λόγω μηδενικών εκπομπών, αλλά και ως ένα διασκεδαστικό αυτοκίνητο με επιτάχυνση που προκαλεί ενθουσιασμό και με δυναμική οδήγηση που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση », δήλωσε ο Nirmal Nair, Αντιπρόεδρος Marketing, Nissan Asia & Oceania.

Το “μυστικό” για την ισχυρή επιτάχυνση του Nissan LEAF, βρίσκεται στο e-Powertrain που τροφοδοτεί το όχημα και εξαλείφει την ανάγκη για κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ισχύς μεταφέρεται κατευθείαν στους τροχούς για άμεση επιτάχυνση, καθιστώντας τα EVs πιο γρήγορα στην εκκίνηση, με ομαλή κύλιση και άμεση απόκριση. Το Nissan LEAF, με περισσότερες από 470.000 πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι σήμερα, κατάφερε να νικήσει, σε αυτόν τον αγώνα, τόσο τη φωτιά όσο και τον άνεμο λόγω του ελαφρού, συμπαγούς και εξαιρετικά αποδοτικού συστήματος ηλεκτρικής  μετάδοσης κίνησης, το οποίο παράγει εξαιρετικά χαμηλές δονήσεις, αλλά και  στιγμιαία ροπή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...