Ποιος έχει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Τέλος τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο Zwickau. Μόνο ηλεκτρικά από εδώ και στο εξής

  • -
  • -

Πλέον, η Volkswagen διαθέτει στο Zwickau το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, την προηγούμενη Παρασκευή βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το τελευταίο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για ένα πετρελαιοκίνητο Golf R στέισιον βάγκον, με το οποίο και σηματοδοτήθηκε το τέλος εποχής για το εργοστάσιο του Zwickau, στο οποίο θα παράγονται από εδώ και στο εξής αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Volkswagen μετακόμισε στο Zwickau το Μάιο του 1990. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν παραχθεί συνολικά 6.049.207 αυτοκίνητα από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Πλέον, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για λογαριασμό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα παράγονται αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους στην Ευρώπη.



Βέβαια, αυτό αναμένεται να αλλάξει σε ένα χρόνο από σήμερα, αφού το νέο έτος θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, το οποίο και θα έχει διπλάσιες διαστάσεις.

Όπως είναι απολύτως λογικό, το εργοστάσιο στο Zwickau θα υποστεί μία σειρά από αλλαγές που είναι απαραίτητες για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με το κόστος να αγγίζει τα 1,2 δις ευρώ! Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στο Zwickau θα κατασκευάζονται και τα ηλεκτρικά μοντέλα των Seat και Audi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...