Hyundai Vision T: Γνωρίστε το νέο concept (Video)

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Hyundai, SangYup Lee, εξηγεί την ιδέα πίσω από το design του νέου CUV της κορεάτικης μάρκας

  • -
  • -

Το Hyundai Vision T παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, τον περασμένο Νοέμβρη. Με το βίντεο που ακολουθεί η Hyundai μας δίνει μία λεπτομερή εικόνα πίσω από την ιδέα της εξωτερικής σχεδίασης του νέου της πρωτότυπου μοντέλου, έχοντας τον επικεφαλής σχεδίασης της εταιρείας, SangYup Lee, σε ρόλο ξεναγού κάνοντας μια βόλτα γύρω από το αυτοκίνητο.

Βασικό στοιχείο στη σχεδίαση, όπως μας εξηγεί, ήταν η έμφαση στο σπορ χαρακτήρα. Λεπτομέρειες όπως το χαμηλό καπό και το φαρδύ μετατρόχιο συμβάλλουν στην ανάδειξη της σπορ πλευράς του οχήματος. Κάτι άλλο που έχει χρησιμοποιήθεί είναι το «parametric dynamics» όπως το ονομάζει, που αποτελείται από έντονες γωνίες, ευθείες γραμμές και την χρήση γεωμετρικών σχημάτων.

Ο σχεδιαστής μάλιστα, λόγω αυτών των στοιχείων, παρομοιάζει το όχημα με ορυκτό ή κρύσταλλο που σπάει σε κομμάτια όταν το χτυπάς με ένα σκληρό αντικείμενο. Σημείο αναφοράς είναι τα κρυφά φωτιστικά σώματα στο εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, καθώς και οι κινούμενες γρύλιες εισαγωγής του αέρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...