Πώς καίγεται ένα αυτοκίνητο που έχει σύστημα υγραερίου (VIDEO)

Εντυπωσιακή άσκηση - πείραμα του Πυροσβεστικού Σώματος

  • -
  • -
Πώς καίγεται ένα αυτοκίνητο που έχει σύστημα υγραερίου (VIDEO)

Το 2014 το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άσκηση "ΡΑΜΝΟΥΣ 2014" για τη μελέτη συμπεριφοράς φλεγόμενου οχήματος που έχει εγκατεστημένο σύστημα υγραεριοκίνησης. Η άσκηση έγινε στο ανενεργό λατομείο "Περράκη", πλησίον του αρχαιολογικού χώρου Ραμνούντας στο Μαραθώνα, σε δύο οχήματα.

Το όχημα Α' (Seat Ibiza) έφερε σύστημα υγραεριοκίνησης με όλες τις προδιαγραφές και εγκρίσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, σε αντίθεση με το όχημα Β' (Opel Corsa) που είχε δεξαμενή καυσίμου χωρίς τις παραπάνω πιστοποιήσεις. Και τα δύο οχήματα είχαν τον ίδιο όγκο δεξαμενής υγραερίου (40 lt), την ίδια περιεκτικότητα καυσίμου (32lt) και στη δεξαμενή βενζίνης υπήρχαν 4 lt καυσίμου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χώρο του κινητήρα και στην περίπτωση του Seat (με όλες τις εγκρίσεις τύπου) πρώτα κατέστρεψε το ρεζερβουάρ βενζίνης, η οποία χύθηκε φλεγόμενη κάτω από το όχημα και στη συνέχεια λειτούργησε η βαλβίδα ανακούφισης PRV του συστήματος υγραεριοκίνησης, εξασφαλίζοντας πως το υγραέριο θα καεί ελεγχόμενα μέχρι να εξαντληθεί. Στη δεύτερη περίπτωση είχαμε έκρηξη του οχήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλά, ας μιλήσει καλύτερα η εικόνα στο παρακάτω video…

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...