Ποια ανακηρύχθηκε ως η «Ταχύτερη γυναίκα στον πλανήτη»;

Hint: Κέρδισε τον τίτλο 10 μήνες μετά τον θάνατο της

  • -
  • -

Η Jessi Combs αναγνωρίστηκε και επίσημα από το βιβλίο Guinness ως η «Ταχύτερη γυναίκα στον πλανήτη», 10 μήνες μετά τον τραγικό θάνατο της. Η 39χρονη ήταν γνωστή από διάφορες εκπομπές, με θέμα το αυτοκίνητο, που είχε παρουσιάσει στην αμερικανική τηλεόραση, καθώς και για τον τίτλο ως «Ταχύτερη γυναίκα σε 4 τροχούς» που είχε κατακτήσει το 2013.

Οδηγώντας μια ειδίκη κατασκευή ονόματι ‘’North American Eagle Supersonic Speed Challenger’’, η Combs κατάφερε τον περασμένο Αύγουστο να καταγράψει στην επιφάνεια μίας αποξηραμένης λίμνης στο Όρεγκον, τις δύο προσπάθειες που θα της χάριζαν - 10 μήνες - μετά τον πολυπόθητο τίτλο. Με την πρώτη προσπάθεια προς την μία κατεύθυνση να φτάνει τα 829,3 km/h και αυτή προς την αντίθετη κατεύθυνση τα 882,6 km/h, η Jessi κατάφερε να καταγράψει ένα μέσο όρο που έφτανε τα 855,9 km/h.

Αυτός ο μέσος όρος καταχωρήθηκε στο βιβλίο Guinness, όπου τελικώς έγινε αποδεκτή η ταχύτητα 841,3 km/h. Μέσος όρος μεγαλύτερος κατά 16 km/h, σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο είχε γίνει το 1976.

Δυστυχώς όμως, η νέα κάτοχος του ρεκόρ δεν έζησε για να το χαρεί. Σε μία μη επίσημη προσπάθεια, αφού είχε καταγράψει τις δύο που έγιναν αποδεκτές για τον τίτλο, η οδηγός σκοτώθηκε ακαριαία, όταν ο ένας από τους μπροστινούς τροχούς πιθανότατα χτύπησε σε κάποιο αντικείμενο την ώρα που κινούταν με 885 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...