“Best Concept Car” αναδείχθηκε το Fiat Concept Centoventi από το Car Design News

Τι είναι αυτό που το κάνει επαναστατικό και πρωτοποριακό αρχιτεκτονικά, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή;

  • -
  • -

Στο πλαίσιο του θεσμού Car Design Awards που διοργανώνεται από το Car Design News, 18 επικεφαλής κέντρων σχεδιασμού οι οποίοι αντιπροσώπευαν την φετινή κριτική επιτροπή δήλωσαν πως: «πρόκειται για ένα επαναστατικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή του αρχιτεκτονική και την έξυπνη χρήση των υλικών και χρωμάτων».

Με την παρουσίαση του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, το Fiat Concept Centoventi προσέγγισε με έναν πρωτοποριακό τρόπο την ηλεκτροκίνηση. Μινιμαλιστικό και πλήρως προσαρμόσιμο σε κάθε στάδιο της ζωής του, ξεκινά από μια βασική έκδοση, η οποία στη συνέχεια μπορεί να εξατομικευτεί μέσω του προγράμματος “4U” με την επιλογή μεταξύ 4 καλυμμάτων για την οροφή, 4 προφυλακτήρων, 4 σχεδίων για τους τροχούς και 4 φιλμ καλύμματος του αμαξώματος.
Παράλληλα, στο εσωτερικό στοιχεία και επενδύσεις κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν εύκολα και γρήγορα επιτρέποντας τη διαμόρφωση των θηκών και των διαθέσιμων χώρων. Ακόμα και η αυτονομία μπορεί να διαμορφωθεί από 100 έως και 500 km, αναλόγως των αναγκών του οδηγού, χάρη στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική των μπαταριών που επιτρέπει την προσθαφαίρεση στοιχείων.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων είναι που συντέλεσε έτσι ώστε το Fiat Concept Centoventi να κερδίσει το βραβείο καλύτερου concept car στον φετινό διαγωνισμό. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πότε το επιτυχημένο concept της Fiat θα περάσει στην παραγωγή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...