Νέα εφαρμογή για το κινητό που ενημερώνει τους διασώστες σε περίπτωση τροχαίου [Video]

Ο οργανισμός Euro NCAP στο πλευρό των διασωστών όλης της Ευρώπης

  • -
  • -

Την νέα εφαρμογή Euro Rescue παρουσίασε ο οργανισμός Euro NCAP, με σκοπό την βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης στα τροχαία ατυχήματα, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν αφού συμβεί κάποιο τροχαίο. Καθώς η τεχνολογία των οχημάτων εξελίσσεται καθημερινά και τα οχήματα γίνονται πιο σύνθετα ως προς την κατασκευή τους, αλλά και ως προς τις πηγές ενέργειας τις οποίες χρησιμοποιούν, είναι ζωτικής σημασίας οι διασώστες να γνωρίζουν όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες για το κάθε όχημα ή να έχουν έυκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτές.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο όλοι οι κατασκευαστές οχημάτων μαζί με κάθε μοντέλο που φτιάχνουν παρέχουν και ένα Έντυπο Διάσωσης. Το συγκεκριμένο έντυπο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους διασώστες, οι οποίες βοηθούν ώστε να διεξαχθεί μία γρήγορη και ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών από το όχημα. Σε αυτές τις πληροφορίες μπορεί να αναφέρονται οι θέσεις των αερόσακων ή η θέση καλωδίων υψηλής τάσης που μπορούν να βλάψουν τους επιβάτες ή τους διασώστες.

Ο οργανισμός Euro NCAP σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικής και Διάσωσης, δημιούργησαν μαζί την εφαρμογή Euro Rescue, η οποία περιλαμβάνει όλα αυτά τα έντυπα που προαναφέραμε για οχήματα παραγωγής από το 2020 κι έπειτα. Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη για συστήματα Android & iOS. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί online, αλλά και offline σε περίπτωση που ο χρήστης βρίσκεται σε περιοχή με περιορισμένο σήμα ή καθόλου δίκτυο.

Για αρχή, η εφαρμογή λανσάρεται με εγκατεστημένες τις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Από το 2023 θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες. 
LINK ΓΙΑ Android & iOS

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...