Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV Hyundai Kona;

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Hyundai Ελλάς, Νάσος Δέδες, δίνει τις απαντήσεις μέσω του GOCAR

  • -
  • -

Πάνω στην ώρα, τη στιγμή δηλαδή που θα τεθεί σε ισχύ η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων από την πολιτεία, φθάνει στην ελληνική αγορά το Kona Electric, το μηδενικών ρύπων compact SUV της Hyundai. Το μήκους 4,18 μέτρων ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευάζεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας πολυμερών λιθίου: χωρητικότητας 39,2 kWh (με ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων) που προσφέρει αυτονομία 300 km και χωρητικότητας 64 kWh (με ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων) με αυτονομία 450 km με μία φόρτιση.

Ο Νάσος Δέδες, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Hyundai Ελλάς, μιλά στο GOCAR για την έναρξη διάθεσης του Kona Electric, τα μέτρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αλλά και τα μελλοντικά πλάνα της κορεάτικης μάρκας.

GOCAR: Πώς κρίνει η Hyundai Ελλάς τα πρώτα βήματα μετάβασης της χώρας μας στην ηλεκτροκίνηση;

Νάσος Δέδες: Η Hyundai είναι μία από τις εταιρείες που βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να συζητήσει για την ηλεκτροκίνηση. Φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια καινοτομιών στην οικολογική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ ήδη παράγει και διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά τρία ηλεκτρικά μοντέλα: το Ioniq Electric στη δεύτερη γενιά του, το πρώτο compact ηλεκτρικό SUV, το Kona Electric και το NEXO, ένα όχημα υδρογόνου που παράγει μόνο του τον ηλεκτρισμό με τον οποίο κινείται.

Το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης, όσον αφορά τον καταναλωτή, έχει να κάνει με την ευκολία στη χρήση, να μπορεί δηλαδή να κινείται αυτόνομα και να βρίσκει εύκολα σημείο φόρτισης, όπως επίσης έχει να κάνει με το να είναι προσιτή. Ακούσαμε από την κυβέρνηση μέτρα που αφορούν και στους δύο τομείς. Πιστεύουμε ότι συνδυαστικά θα μπορέσουν να μας δώσουν σημαντικές εμπορικές προοπτικές στην ελληνική αγορά.  

GOCAR: Πότε θα κυκλοφορήσει το Kona Electric στους ελληνικούς δρόμους;

Νάσος Δέδες: Εντός του Ιουλίου θα δούμε την επίσημη έλευση του Kona Electric, το οποίο έρχεται με εντυπωσιακές επιδόσεις όσον αφορά την αυτονομία του, με 450 km – η οποία πρόκειται να αυξηθεί – αλλά και την ισχύ, με 204 ίππους, κάτι που φέρνει τη χαρά της οδήγησης στην ηλεκτροκίνηση. Η τιμή του θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη διάθεσής του στην ελληνική αγορά.

GOCAR: Τι θα ακολουθήσει μετά το ηλεκτρικό Kona;

Νάσος Δέδες: Σε μεταγενέστερο διάστημα θα υπάρξει η έναρξη διάθεσης του Ioniq, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο σε ηλεκτρική όσο και σε plug-in υβριδική έκδοση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σταδιακά θα μπορέσουμε να περάσουμε σε καθαρότερες μορφές μετακίνησης. Η Hyundai έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 θα διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά περί τα 44 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, καθιστώντας την ως μία από τις τρεις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση.  


Ο Νάσος Δέδες παρουσιάζει το ηλεκτρικό Hyundai Kona στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...