Πόσα τουβλάκια Lego χρειάστηκαν για το Mount Panorama της Honda [Video]

Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, γεννήτριες, μονοθέσια F1 και το αεροπλάνο της Honda: όλα υπάρχουν σε αυτή τη μοναδική κατασκευή

  • -
  • -

Η Honda σε συνεργασία με τον διάσημο Ryan ‘The Brickman’ McNaught, έφτιαξε το εντυπωσιακό ‘Mount Hondarama’ που αναπαριστά την πίστα του Mount Panorama στην Αυστραλία. Πάνω στην μακέτα βρίσκονται μερικά από τα πιο επιτυχημένα οχήματα της ιαπωνικής εταιρίας, κάποια από αυτά τηλεκατευθυνόμενα, μοτοσυκλέτες, μονοθέσιο της Formula 1, γεννήτριες, έως και το jet της Honda!

Ολόκληρη η κατασκευή ζυγίζει 210 κιλά και έχει διαστάσεις 3,3 μέτρα μήκος και 1,8 μέτρα πλάτος. Η διαδικασία δημιουργίας του project διήρκησε πάνω από 650 εργατοώρες και χρειάστηκαν μία ομάδα 8 ατόμων, καθώς και 150.000 κομμάτια LEGO.

Το Mount Panorama κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Ιάπωνα κατασκευαστή καθώς εκεί ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, το 2019 έχει καταφέρει να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο που έχει καταγραφεί ποτέ με προσθιοκίνητο όχημα παραγωγής στην μεγάλη χάραξη της πίστας, με ένα Civic Type R και χρόνο 2:35.207. 

Ένα ίδιο Type R μάλιστα κατασκευάστηκε το 2019 από τον McNaught και την ομάδα του με τουβλάκια Lego σε κλίμακα 1:1. Χρειάστηκαν 320.000 κομμάτια και 1.300 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για το Mount Hondarama.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...