37 νέα μοντέλα BMW με υβριδική τεχνολογία 48-volt

Καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση

  • -
  • -

Η ήπια υβριδική τεχνολογία περνάει σε περισσότερα μοντέλα της BMW από το καλοκαίρι του 2020. Το σύστημα αποτελείται από μία μίζα - γεννήτρια 48-volt για αποτελεσματική ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και μία πρόσθετη μπαταρία για την αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μπαταρία 48-volt όχι μόνο τροφοδοτεί τις ηλεκτρικές λειτουργίες του οχήματος, αλλά λειτουργεί και ως ‘αρωγός’ του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για το σκοπό αυτό, η ηλεκτρική ενέργεια επιστρέφει στη γεννήτρια, που τώρα αναλαμβάνει χρέη ηλεκτροκινητήρα.

Έτσι μειώνεται το φορτίο του θερμικού κινητήρα που μπορεί να λειτουργεί όσο το δυνατόν συχνότερα σε ένα εύρος φορτίων βελτιστοποιημένης απόδοσης. Επιπλέον, η γεννήτρια δημιουργεί μία ηλεκτρική ώθηση κατά την επιτάχυνση. Αυτό σημαίνει ότι παράγεται στιγμιαία πρόσθετη ισχύς 8 kW/11 ίππους προς όφελος της δυναμικής εκκίνησης και της επιτάχυνσης.

Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt λανσαρίστηκε για πρώτη φορά σε επιλεγμένες εκδόσεις της BMW Σειράς 5 το φθινόπωρο του 2019. Ακολούθησαν τα μοντέλα της Σειράς 3 και αρκετά μοντέλα “X”. Από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020, θα διατίθεται στάνταρ με 37 επιπλέον εκδόσεις της Σειράς 3, Σειράς 5, Σειράς 6 και Σειράς 7 καθώς και με τις X3, X4, X5, X6 και X7. Συνολικά, θα διασφαλίζει απόδοση και δυναμικές επιδόσεις σε 51 σημερινά μοντέλα του στόλου BMW.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...