Η Fiat Chrysler Automobiles επενδύει στον άνθρωπο

Δημιουργώντας μια σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων επιμόρφωσης

  • -
  • -

Ο όμιλος FCA επιδεικνύοντας ευαισθησία στα εργοστασιακά θέματα δημιούργησε το 2015 το Plant Academy. Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επιμόρφωσης του προσωπικού στις μονάδες παραγωγής.

Λειτουργώντας σαν εργαλείο μάθησης και παράλληλα σαν μέσο ανάδειξης των ταλέντων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων, το Plant Academy έχει σαν τελικό στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ώστε να γίνει πιο αποδοτική και ασφαλής για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Παράλληλα το πρόγραμμα προωθεί τη δημιουργία και εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων που βελτιώνουν κάθε πτυχή της λειτουργίας, αλλά και της επίδρασης του εργοστασίου στην ευρύτερη περιοχή.    

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος Plant Academy περιλαμβάνει την ανάλυση της οργάνωσης και των ρόλων του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη κάθε άτομο ξεχωριστά. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα της ανάλυσης αξιολογούνται ώστε να εφαρμοστούν τα καταλληλότερα προγράμματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης.

Στο τελικό στάδιο το πρόγραμμα φροντίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, αλλά και της ικανότητας των εργαζομένων να ηγηθούν. Με αυτό τον τρόπο τα κρυμμένα ταλέντα των εργαζομένων έρχονται στην επιφάνεια και δημιουργούνται οι συνθήκες για την προαγωγή τους.     

Το εργοστάσιο του Melfi, όπου πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή και των Plug-in Hybrid εκδόσεων των Jeep Renegade και Jeep Compass, είναι μια από τις πρώτες μονάδες εφαρμογής του προγράμματος Plant Academy. Αποτελώντας μια εκ των πλέον σύγχρονων μονάδων παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο, το εργοστάσιο του Melfi, επωφελήθηκε σημαντικά από το πρόγραμμα, με περισσότερες από 5.000 ιδέες και πρωτοβουλίες να εφαρμόζονται ανά έτος.

Μερικές από αυτές αφορούν και την αισθητική του χώρου, με τις εγκαταστάσεις να έχουν δεχθεί εκτεταμένες αλλαγές δημιουργώντας ένα σχεδόν φουτουριστικό περιβάλλον εργασίας. Οι λύσεις, η γνώση και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του Plant Academy σε μια μονάδα παραγωγής μεταφέρονται και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Ομίλου, δημιουργώντας έναν πολλαπλασιαστικό παράγοντα των θετικών επιπτώσεων του προγράμματος.  

[ΠΗΓΗ: FCA]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...