Μπακογιάννης: Ελεύθερη η είσοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας

Ποια οχήματα θα επιτρέπεται να περάσουν την περίμετρο του Μεγάλου Περιπάτου

  • -
  • -

Απαντήσεις στις αντιδράσεις καταστηματαρχών, κατοίκων και επισκεπτών του κέντρου της Αθήνας, από τους περιορισμούς που θέτει ο Μεγάλος Περίπατος, έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνα 9.84, ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε «δεν κλείνουμε την κυκλοφορία στο κέντρο».

«Κλείνουμε τη γενική κυκλοφορία. Ποια είναι η διαφορά; Ότι υπάρχει μία σειρά από εξαιρέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι μόνιμοι κάτοικοι, τα ταξί που καλούνται να παραλάβουν πελάτες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όσα κατευθύνονται στα πάρκινγκ».

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Μιλώντας στην μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής,o Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πρόθεση του Δήμου είναι η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ υποστήριξε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα τοποθετηθούν 30 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο του 9.84, αν είναι αποσπασματική η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι ο Μεγάλος Περίπατος, μήκους 6,8 χλμ, είναι φτιαγμένος για το ποδήλατο. «Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα για ένα οργανωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, όμως από κάπου πρέπει να αρχίσουμε».

Σχετικά με την παράνομη στάθμευση, δήλωσε: «Η δημοτική αστυνομία είναι έξω και κάνει τη δουλειά της όσο μπορεί καλύτερα. Εστιάζουμε στην αντικοινωνική συμπεριφορά, όμως η δημοτική αστυνομία δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός. Στόχος να δημιουργήσουμε 10.000 θέσεις στάθμευσης για μοτοσικλέτες».   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...