Εξετάζεται το θέμα αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων για τους βουλευτές

Θα αφορά αρχικά τους βουλευτές του λεκανοπεδίου που διανύουν μικρές αποστάσεις

  • -
  • -

Όπως είχατε διαβάσει στο GOCAR, τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις εταιρείες είχαν παρουσιάσει τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε βουλευτές, ενόψει προγράμματος μίσθωσής τους από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μάλιστα, σε νομοσχέδιο του Φεβρουαρίου περιλήφθηκε ρύθμιση που επιτρέπει πλέον στις δημόσιες υπηρεσίες να αποκτούν ή να μισθώνουν ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω δηλώσεων του Γιώργου Κρεμλή, συμβούλου του Πρωθυπουργού για Θέματα Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον κ. Κρεμλή, «υπάρχουν πρωτοβουλίες από το γραφείο του πρωθυπουργού και για αγορά ηλεκτροκίνητων και για τους βουλευτές του λεκανοπεδίου».

Οι δηλώσεις έγιναν σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) σε συνεργασία με το Insider.gr, με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Κυκλική Οικονομία: Το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

«Δεν μπορεί το κράτος να θεσμοθετεί κίνητρα αλλά να μην ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας. Να δημιουργηθούν προγράμματα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από ιδιώτες, δήμους, αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω της Ένωσης Τραπεζών, μέσω περιφερειακών προγραμμάτων με αιχμή π.χ τα μικρά οχήματα για βοήθεια στο σπίτι, τα απορριμματοφόρα. Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να θεσπίσει και ο ίδιος εργαλεία ανάλογα με εκείνα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία», υποστήριξε ο Νίκος Κασιμάτης, σύμβουλος επενδύσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...