Επαναστατικές μπαταρίες με ζωή για 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα σχεδιάζει η Tesla

Αυτές οι μπαταρίες θα κατεβάσουν το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάτω από αυτό των συμβατικών, με θερμικό κινητήρα

  • -
  • -

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πλάνο που θέλει τις μπαταρίες των Tesla να ζούνε δύο ή και τρεις φορές περισσότερο από τις απλές που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι οι μπαταρίες για million-mile, δηλαδή για ένα εκατομμύριο μίλια.

Όσον αφορά τη νέα μπαταρία, ο Elon Musk έχει στα σχέδιά του να την παρουσιάσει αρχικά στην Κίνα, αφού η χώρα της ανατολής έχει μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για αυτόν, ενώ εξάλλου η εξέλιξή τους έχει γίνει σε συνεργασία με την Contemporary Amperex Technology Ltd με έδρα την Κίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters “οι νέες, χαμηλού κόστους μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί για να έχουν διάρκεια ενός εκατομμυρίου μιλίων (1,6 εκ. χιλιόμετρα) χρήσης και έτσι το κόστος το ηλεκτρικών Tesla θα πέσει κάτω από αυτό των αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα και παράλληλα, θα αυξηθεί η κερδοφορία για την εταιρεία”.

Επίσης, ο Elon Musk ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μετατρέψει το Tesla “megafoctories” σε “terafactories” που σημαίνει ότι θα είναι 30 φορές μεγαλύτερο, με στόχο να κάνει την Tesla κορυφαίο πάροχο ενέργειας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...