Αυτό το ονειρικό Mazda RX7 ποιος θα το πάρει;

Σε άψογη κατάσταση μοντέλο Spirit R Type-A το οποίο θεωρείται δικαίως ως το κορυφαίο της σειράς και μοναδικό στο είδος του!

  • -
  • -

To Mazda RX7 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία σπορ κουπέ της ιστορίας, με την 3η γενιά να έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους και θαυμαστές. Ο βάνκελ κινητήρας και η μετάδοση της κίνησης από τους πίσω τροχούς συνέθεταν έναν εκρηκτικό συνδυασμό, την ώρα που η σχεδίαση του το έφερνε πιο κοντά σε supercar. Η 3η γενιά παράχθηκε συνολικά για δέκα χρόνια, με τον κύκλο να κλείνει το 2002. Τότε, η Mazda παρουσίασε την τελευταία έκδοση, η οποία είχε τον κωδικό Spirit R με μόλις 1.500 μοντέλα να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Αυτά, χωρίστηκαν σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, και συγκεκριμένα τις «Type A», «Type Β» και «Type C».
H πρώτη ήταν αποκλειστικά διθέσια, με κόκκινα μπάκετ καθίσματα της Recaro και συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η «Type B» είχε όλα τα παραπάνω, αλλά προσέφερε διάταξη 2+2 στο εσωτερικό της. Τέλος, η «Type C» ήταν 2+2, αλλά διέθετε αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων. Από τις 1.504 Spirit R που παράχθηκαν, οι 1.044 ήταν Type A, με τα περισσότερα από αυτά να διατίθενται σε γκρι χρώμα.



Στην Αυστραλία, πωλείται ένα Spirit R Type-A, το οποίο αποτελεί το ένα από τα 229 συνολικά λευκά που πωλήθηκαν. Η κατάσταση του είναι άψογη, με τον ιδιοκτήτη να διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Στο οδόμετρο έχει μόλις 56.290 χιλιόμετρα και ο κάτοχος του ζητάει 65.000 δολάρια (59.000 ευρώ) για να το αποχωριστεί. Κύρια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν οι τροχοί 17 ιντσών της BBS και τα κόκκινα δισκόφρενα. Οι δίσκοι ήταν μεγαλύτεροι σε διάσταση και τρυπητοί, ενώ το βάρος του περιοριζόταν στα 1.270 κιλά.
Σημειώστε, ότι σύμφωνα με τις προσταγές της ιαπωνικής νομοθεσίας, ο κινητήρας απέδιδε θεωρητικά 280 ίππους στις 6.500 rpm και 314 Nm ροπής στις 5.000 rpm. Σίγουρα, πρόκειται για ένα μοντέλο που ήδη αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι και όποιος το αποκτήσει σε μερικά χρόνια από σήμερα θα μπορεί να ζητά ακόμα μεγαλύτερο ποσό…

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...