Mη βιαστείτε να σπάσετε το τζάμι ή να φωνάξετε την αστυνομία! [video]

Είναι γνωστό ότι απαγορεύεται δια νόμου να αφήνουμε ζώα αφύλακτα στο αυτοκίνητο, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει εδώ πέρα...

  • -
  • -

Το καλοκαίρι ο υδράργυρος έχει ανεβαίνει σημαντικά. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι ιδιαίτερα υψηλές, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Για αυτό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή με τα κατοικίδια και τα ζώα που αφήνουμε έστω και για λίγη ώρα στο αυτοκίνητο.
Είναι γνωστό, ότι ο νόμος απαγορεύει να μένουν ζώα αφύλακτα στο αυτοκίνητο. Όμως, τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση; Όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο, η Tesla έχει προνοήσει και διαθέτει συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο διατηρεί δροσερό το εσωτερικό, ενώ παράλληλα αναγράφεται και σχετικό μήνυμα στην κεντρική οθόνη, το οποίο αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης θα επιστρέψει λίαν συντόμως.

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων δεν διαθέτει σχετική λειτουργία, καλό είναι να μην αφήνουμε τους τετράποδους φίλους μας στο εσωτερικό έστω και για λίγη ώρα. Με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται την περίοδο του καλοκαιριού, ακόμα και αν έχουμε αφήσει το παράθυρο λίγο ανοικτό ή έχουμε παρκάρει σε σκιά, είναι πολύ πιθανό η θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί στο εσωτερικό να αποβεί μοιραία για το κατοικίδιο.

Αν τώρα δείτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο και αποφασίσετε να λάβετε δραστικά μέτρα, καλέστε την αστυνομία. Αν η ανταπόκριση δεν είναι άμεση και αποφασίσετε να σπάσετε το τζάμι, καλό είναι να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες πιο πριν, να μιλήσετε με κάποιον που περνάει από το ίδιο σημείο ή να ενημερώσετε την αστυνομία πριν κάνετε οτιδήποτε. Βλέπετε, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένος σε περίπτωση που ο κάτοχος του αυτοκινήτου σας κάνει μήνυση για την αντίδραση σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...