Η μοτοσικλέτα του μέλλοντος κατασκευασμένη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή

Η Fuller κατασκεύασε με τη χρήση 3D Printer μία μοτοσικλέτα με μηχανικά μέρη από τιτάνιο

  • -
  • -

Δεν πρόκειται για ένα σχέδιο, αλλά για μία πλήρως λειτουργική μοτοσικλέτα που κατασκεύασε η Fuller Moto. Η αισθητική και η τεχνολογία που τη συνοδεύουν μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας, προσφέροντας μας μία εικόνα του μέλλοντος. Η 2029 Majestic είναι μια μοναδική στο είδος της κατασκευή. Μάλιστα, στη Fuller Moto υιοθετώντας τη τεχνολογία του μέλλοντος, φρόντισαν να την εφοδιάσουν με ηλεκτροκινητήρα και όχι έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι έχουν δανειστεί στοιχεία από την κλασσική γαλλική Majestic του 1929. Η νεότερη εκδοχή μοιράζεται πολλά στοιχεία με την κλασσική μοτοσικλέτα, ενώ είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Αξιοσημείωτο είναι πως η σύγχρονη δημιουργία του Bryan Fuller διαθέτει μηχανικά μέρη από τιτάνιο που έχουν σχεδιαστεί με 3D Printer. Με αυτόν τον τρόπο, το πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης και πολλά ακόμα στοιχεία προσφέρουν ακρίβεια που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί με το χέρι.. Ο ηλεκτροκινητήρας της Majestic 2029 προσφέρει 46 ίππους και 105 Nm ροπής, ενώ η τελική της αγγίζει περίπου τα 135 km/h. Την ίδια ώρα η αυτονομία της είναι 160 km.

Αν και είναι βέβαιο ότι κάποιοι (πιθανότατα συλλέκτες) θα ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. To μουσείο Haas Moto της έχει ήδη εξασφαλίσει μία θέση δίπλα σε περισσότερες από 190 ιδιαίτερες και μοναδικές μοτοσικλέτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχεδίαση της άνοιξε νέους ορίζοντες στη Fuller, η οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες τεχνικές σε νεότερες δημιουργίες της στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...