Ο Thierry Neuville στο τιμόνι του Hyundai i20 N (video)

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία μας προσφέρει μία πρώτη γεύση από το νέο i20 N, και μάλιστα με τον Neuville στο τιμόνι

  • -
  • -

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό διάστημα, η Hyundai εξελίσσει πυρετωδώς το νέο Hundai i20 N. Πολλές εικόνες και βίντεο του καμουφλαρισμένου μοντέλου έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο, και ιδιαίτερα από την πίστα του Nurburgring.
Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η σειρά της Hyundai να δημοσιεύσει ένα επίσημο video, μέσα από το οποίο διακρίνουμε το –πάντα καμουφλαρισμένο- i20 N στους χιονισμένους δρόμους της Σουηδίας, και μάλιστα με τον εργοστασιακό οδηγό της ομάδας στο WRC, Thierry Neuville, στο τιμόνι.
Ο Βέλγος διεκδικητής του τίτλου τα τελευταία χρόνια, αρχικά οδηγεί στο Arjeplog το... «δικό του» i20 WRC, ενώ στη συνέχεια περνάει στο εσωτερικό του κεντρομήχανου πρωτοτύπου RM19.



Στο τέλος, ο Neuville καταλήγει στο τιμόνι του i20 N, για το οποίο μάλιστα αναφέρει τα εξής: «Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο. Ξεχωρίζει για την ακρίβεια, αλλά και τη φιλικότητα που το διακρίνει στην οδήγηση. Ο κινητήρας ανεβάζει πρόθυμα στροφές, ενώ κάνει πολύ ωραίο ήχο. Ανυπομονώ να οδηγήσω την έκδοση WRC»!
Κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2022, όταν και θα αλλάξουν οι κανονισμοί στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού. Μάλιστα, ο Βέλγος εντυπωσιάστηκε και από το πρωτότυπο RM19, το οποίο όμως ανέφερε χαρακτηριστικά τον έκανε να χαμογελάσει από ικανοποίηση!


Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της Hyundai, οι συγκεκριμένες δοκιμές εξέλιξης στη Σουηδία, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις αρχές του χρόνου. Φυσικά, στόχος της Hyundai ήταν η σκληρή δοκιμασία της αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου i20 N αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Πάντως, οι φήμες αναφέρουν ότι η ισχύς του θα είναι κοντά στους 200 ίππους, ενώ θα είναι διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...