Πράσινο φως για την επανέναρξη παραγωγής μπαταριών από τη Skoda

Αφορούν τόσο το υβριδικό Superb όσο και άλλα plug-in μοντέλου του Ομίλου Volkswagen

  • -
  • -
Πράσινο φως για την επανέναρξη παραγωγής μπαταριών από τη Skoda
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Skoda στο Mlada Boleslav, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έλαβε τέλος και σε όλες οι γραμμές παραγωγής υπάρχει πλέον δραστηριότητα. Σε μία από αυτές κατασκευάζονται μπαταρίες υψηλής τάσης, τόσο για το Superb iV καθώς και για διάφορα ακόμη plug-in υβριδικά μοντέλα του Volkswagen Group.

Στόχος είναι ο ημερήσιος όγκος παραγωγής να φθάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δυναμικότητα του εργοστασίου. Για την ασφάλεια των εργαζομένων τηρούνται περισσότερα από 80 μέτρα προστασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προστασία του προσωπικού στο εργοστάσιο και τα γραφεία και να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.

Τα συστήματα μπαταριών που κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής της SKODA AUTO, ελέγχονται και φορτίζονται πριν τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα. Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία στη Mladá Boleslav είναι περίπου διακόσιοι. Η παραγωγή υποστηρίζεται από 13 ρομπότ της KUKA τα οποία - με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που ποικίλλει από 210 έως και 500 κιλά - φροντίζουν να μεταφέρουν τα ιδιαίτερα βαριά ή ογκώδη εξαρτήματα. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η SKODA σχεδιάζει την επέκταση του εργοστασίου μέσα στο 2020, με αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας.

Οι μπαταρίες υψηλής τάσης που κατασκευάζονται στη Mladá Boleslav χρησιμοποιούνται ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 σε plug-in υβριδικά μοντέλα που βασίζονται στο πλαίσιο MQB του Volkswagen Group. Επίσης τοποθετούνται στο SKODA SUPERB iV, που επίσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της SKODA AUTO, στο γειτονικό Kvasiny.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...