Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί

Πότε ανοίγουν τα ΚΤΕΟ, πότε θα αρχίσουν οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

  • -
  • -

Υποχρεωμένοι θα είναι πλέον να φορούν μάσκα ή κάποιο κάλυμμα στο πρόσωπό τους όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί. Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε του τηλεοπτικού μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα έγινε γνωστό, ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ενώ το πρόστιμο για τη μη χρήση της είναι 150 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρουσίασε τις αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας:
Στον Μετρό και τον Ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και το σχέδιο είναι να κατέβει στα 6 λεπτά.
Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.
Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουμε το επόμενο διάστημα στα 1.000.


Ο δακτύλιος δεν θα ισχύει και τον Μάιο, ενώ από τις 4 Μαΐου σε κάθε επιβατικό αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται ο οδηγός και έως δύο επιβάτες.

Ως προς την μεταφορά πολιτών με ταξί,
μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ SMS, ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, τα ΚΤΕΟ ανοίγουν τη Δευτέρα 4 Μαΐου, θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού, ενώ το προσωπικό τους θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα και γάντια. Στις 11 Μαΐου θα αρχίσουν πάλι οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, και εδώ με υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...