Ποιος θέλει μία Ferrari 250 GTE περιπολικό;

Η 250 GTE που χρησιμοποιούσε η αστυνομία της Ρώμης είναι προς πώληση και σίγουρα πολλοί συλλέκτες θα την ήθελαν στη συλλογή τους

  • -
  • -

Δεν είναι λίγες οι φορές που σπορ κατασκευές ή ακόμα και υπεραυτοκίνητα, έχουν βρεθεί στην υπηρεσία της αστυνομίας. Τα τελευταία χρόνια τρανό παράδειγμα αποτελούν τα οχήματα της αστυνομίας του Dubai, με τις εντυπωσιακές Bugatti και Lamborghini. Όμως, κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και αρκετά παλιότερα, όπως τη δεκαετία του ’60 στην περίπτωση των Ferrari 250 GTE 2+2 που αγόρασε η ιταλική αστυνομία. Και η μοναδική που εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα, βρίσκεται πλέον προς πώληση από το γνωστό οίκο Girardo & Co.

Η αστυνομία της Ρώμης είχε παραγγείλει δύο 12κύλινδρες 250 GTE, η οποία είχε παρουσιαστεί το 1960, όντας το πρώτο μοντέλο με 2+2 θέσεις της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Βασιζόταν στην 250 LWB και διέθετε μεγαλύτερο, φαρδύτερο αμάξωμα προσφέροντας μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό. Σε συνδυασμό με τις επιδόσεις που προσέφερε ο κινητήρας των 240 ίππων αποτελούσε το ιδανικό αυτοκίνητο για… καταδιώξεις.

Μόλις δύο Ferrari του είδους κατασκευάστηκαν και αυτή με σειρά παραγωγής No. 3999  παρέμεινε στις τάξεις της αστυνομίας από το 1963 έως και το 1968. Για μία τετραετία επιπλέον χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει αίμα σε επείγοντα περιστατικά, για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1972. Τότε πωλήθηκε σε δημοπρασία, για να βρεθεί και πάλι στα χέρια του αστυνομικού που την οδηγούσε το 1984. Ο Armando Spatafora κάθισε ξανά πίσω από το τιμόνι της, λαμβάνοντας μέρος μάλιστα στον αγώνα Coppa delle Dolomiti, όπου και κατάφερε να σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο!

Η αστυνομική 250 GTE πέρασε από τα χέρια τριών διαφορετικών ιδιοκτητών και ευτυχώς όλοι την φρόντισαν όπως της άξιζε, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το αμάξωμα, ο κινητήρα, το κιβώτιο, ο πίσω άξονας, όλα είναι αυθεντικά και επιβεβαιωμένα από τη Ferrari. Μάλιστα, ακόμα διαθέτει όλο τον αστυνομικό εξοπλισμό της εποχής, όπως και το αντίστοιχο χρώμα. Το ποσό που θα πωληθεί δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά σίγουρο δεν πρόκειται να είναι μικρό. Βλέπετε, πρόκειται για ένα… «κομμάτι» που πολλοί συλλέκτες θα ήθελαν στη συλλογή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...