Σαν σήμερα ο Ayrton Senna κέρδισε την πρώτη νίκη του στην Formula 1

Ο θρύλος της F1 ξεκίνησε τις νίκες την 21η Απριλίου του 1985 και η Lotus γιορτάζει!

  • -
  • -

Ήταν μια βροχερή ημέρα του Απριλίου, 21η σαν σήμερα, αλλά το 1985, 35 χρόνια πριν, όταν ένας μικρός Βραζιλιάνος οδηγός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην Formula1.

Το όνομα στην πρώτη θέση του πορτογαλικού Grand Prix έγραφε Ayrton Senna και παράλληλα είχε σημειώσει τον ταχύτερο γύρο πίσω από το τιμόνι μιας Lotus 97T.

Σε ένα Estoril με έντονη βροχή, ο Senna δίδαξε οδήγηση, πηγαίνοντας τη Lotus στο απόλυτο όριο, τερματίζοντας σχεδόν ένα λεπτό εμπρός από τον δεύτερο. Αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας με τη Lotus, με τον Βραζιλιάνο να κατακτά την πρώτη από τις 41 νίκες του στην F1.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Lotus δίνει από τη συλλογή της στη δημοσιότητα  μερικές σπάνιες φωτογραφίες, με τον Ayrton Senna και τη Lotus 97T

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Chris Dinnage, επικεφαλής μηχανικός της Lotus για το μονοθέσιο του Senna, το 1985 και του τμήματος κλασικών αυτοκινήτων σήμερα, δήλωσε: “Ο Ayrton δεν είχε δοκιμάσει το αυτοκίνητο στη βροχή, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το οδηγούσε σε τέτοιες συνθήκες. Μπήκε στο Estoril και ο κόσμος έμεινε άναυδος με την απόδοσή του, αφού, όταν σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με έναν εξαιρετικό οδηγό”.

“Ο Ayrton είχε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, που παρόμοια δεν είχε άλλος οδηγός. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον σαν και αυτόν” τόνισε ο μηχανικός της Lotus.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...