Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς: Ανακοινώθηκαν οι νικητές

Ο Μιχάλης Γεωργιάδης και άλλοι 85 δημοσιογράφοι από 24 χώρες ψήφισαν για το World Car of The Year και τα καλύτερα σε τέσσερις επιμέρους κατηγορίες.

  • -
  • -

Τρεις μάρκες κυριάρχησαν στα φετινά βραβεία World Car Awards: Η Kia ήταν η μεγάλη νικήτρια με το 7θέσιο πολυτελές SUV Telluride να κερδίζει τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Το μοντέλο δεν έρχεται στην Ευρώπη, αν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν κατά την απονομή των βραβείων η οποία έγινε διαδικτυακά ότι ίσως ξανασκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο. 



Η Mazda είχε δύο αυτοκίνητα στην τελική 3άδα για το μεγάλο βραβείο, το hatchback 3 και το SUV CX-30. To Mazda 3 κέρδισε το βραβείο World Car Design.



H Kia είχε μια ακόμη επιτυχία, αυτή τη φορά στα αυτοκίνητα πόλης. Το βραβείο κέρδισε το ηλεκτρικό Kia eSoul.

Σημαντική ήταν η μέρα και για την Porsche, με την ηλεκτρική Taycan να κερδίζει τον τίτλο World Performance Car και World Luxury Car. Στην κατηγορία των αυτοκινήτων επιδόσεων μάλιστα το ηλεκτρικό super-sedan είχε να ανταγωνιστεί την αιώνια αγαπημένη όλων των petrolheads 911 και τη σκληροπυρηνική 718 GT4. Θα χαρακτήριζε κανείς ιστορική την απόφαση των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο να δώσουν τον τίτλο στο ηλεκτρικό super sedan έναντι των παραδοσιακών sportscars.

Πριν λίγες εβδομάδες είχε o Carlos Tavares, CEO του PSA Group, είχε ανακηρυχθεί World Car Person of The Year.
Η απονομή θα γίνονταν στα εγκαίνια του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έτσι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε διαδικτυακά, σε ζωντανή σύνδεση με εκπροσώπους των βραβευόμενων εταιρειών, τηρώντας όλα τα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Για τον θεσμό ψηφίζουν 86 δημοσιογράφοι από 24 χώρες. Ο δικός μας Μιχάλης Γεωργιάδης είναι ο μόνος Έλληνας εκλέκτορας.

«Όλοι στην Kia αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την κατάκτηση όχι ενός, αλλά δύο βραβείων, από το εκλεκτορικό σώμα του θεσμού World Car Awards», δήλωσε ο Thomas Schemera, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Kia Motors. «Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και αυτή η διπλή διάκριση εδραιώνει τη θέση των προϊόντων μας σε παγκόσμια κλίμακα. Τόσο το Telluride όσο και το eSoul εκφράζουν την προσπάθειας μας να δημιουργούμε κορυφαία ποιοτικά και απολαυστικά αυτοκίνητα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...