Γιορτή του Σινεμά 2022: Τα διασημότερα αυτοκίνητα σε ταινίες

Στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση δεν κλέβουν την παράσταση μόνο οι ηθοποιοί, αλλά και τα αυτοκίνητα! Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας;

  • -
  • -

Στον χώρο του θεάματος δεν έχουν κάνει καριέρα μόνο ηθοποιοί, αλλά και αυτοκίνητα. Υπάρχουν περιπτώσεις τηλεοπτικών σειρών ή ταινιών που μία κατασκευή είχε δεύτερο ρόλο και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή, αλλά και άλλες που το αυτοκίνητο είχε κεντρικό ρόλο. Και σήμερα, με την 27 Οκτωβρίου να είναι Γιορτή του Σινεμά, είναι η ιδανική ευκαιρία να θυμηθούμε τα καλύτερα!

Ξεχωρίσαμε αυτές που θεωρούμε σημαντικότερες μέσα στο πέρασμα του χρόνου, σας τις παρουσιάζουμε και ζητάμε να μας πείτε ποια είναι η αγαπημένη σας!

Aston Martin DB5 – James Bond


Τα αυτοκίνητα που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ο γόης Βρετανός πράκτορας είναι πολλά, αλλά το πλέον εμβληματικό είναι η Aston Martin DB5. Αρχοντιά, πολυτέλεια, στιλ, επιδόσεις και αν χρειαζόταν έκρυβε επιπλέον μερικούς πυραύλους σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

BatmanTumbler Batmobil

Ο Batman επίσης έχει αλλάξει ουκ ολίγα οχήματα. Από το ανοικτό μοντέλο της δεκαετίας του ’70, μέχρι τον εντυπωσιακό μαύρο πύραυλο που οδηγούσε ο Michael Keaton. Όμως, ο άνθρωπος νυχτερίδα στο μυαλό του Christopher Nolan έπρεπε να οδηγεί κάτι διαφορετικό. Και τι καλύτερο, από ένα τροποποιημένο τανκ της Lamborghini στα μέτρα του Bruce Wayne.

Cadillac Ecto-1 – Ghostbusters

«Ποιον θα καλέσεις»; Μα, φυσικά τους Ghostbusters. Και αυτοί εμφανίζονταν στην ομώνυμη ταινία με την ειδικά διαμορφωμένη Cadillac Miller-Futura (πρώην ασθενοφόρο) για να σώσουν τον κόσμο από τα κακά πνεύματα!

DeLorean DMC-12 – Back to the Future

Μπορεί να μην είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία, αλλά σίγουρα μέχρι και σήμερα αποτελεί διαχρονικό αστέρι του κινηματογράφου. «Αφού θα κατασκεύαζα μία μηχανή του χρόνου με αυτοκίνητο, το έκανα με στυλ», είχε πει ο Doc Brown. Και πόσο δίκιο είχε!

Dodge Charger Dukes of Hazard

Η πλαγιολίσθηση σε όλο της το μεγαλείο! Η πορτοκαλί Dodge με τα σήματα του Νότου φρόντισε για σχεδόν 150 επεισόδια να εντυπωσιάζει με τα σταντ που πραγματοποιούσε. Δεν είναι τυχαίο ότι περισσότερα από 300 αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν από την παραγωγή την 7ετία που διήρκησε η σειρά, ενώ για πολλούς είναι σήμερα το πιο διάσημο αυτοκίνητο στο Hollywood.

Dodge Charger Fast & Furious

Ο σύγχρονος General Lee μετά από ισχυρές δόσεις αναβολικών. Το Charger στην πρώτη ταινία του Fast & Furious ήταν ένα πραγματικό κτήνος, που θύμισε στην… «ιαπωνική λαίλαπα» την ωμή δύναμη των αμερικανικών muscle cars. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την πρώτη φορά που ο Vin Diesel βρέθηκε στο τιμόνι του τρόμαξε! Βέβαια, μετά το αγόρασε…

Ferrari 250 GT – Ferris Bueller’s Day of

Ας είμαστε ειλικρινής. Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί φαντασίωση κάθε έφηβου της εποχής. Οι γονείς φεύγουν και σε αφήνουν μόνο με τα κλειδιά μία 250 GT California. Όλοι θα κάναμε ακριβώς ότι και ο Ferris. Ελπίζοντας ότι στο τέλος η Ferrari δεν θα καταλήξει πεταμένη στο δάσος…

Ferrari 308 GTS Magnum

Τι καλύτερο από το να κυκλοφορείς στο δρόμους της Χαβάη με μια Ferrari; Χαβανέζικο μπλουζάκι, παχύ μουστάκι και μία λαμπερή Ferrari 308 GTS ήταν ότι χρειαζόταν ο Thomas Sullivan Magnum (Tom Selleck) για να διαλευκάνει εγκλήματα.

FerrariTestarossa Miami Vice

Miami, ‘80s, σακάκια με σηκωμένα μανίκια και τσιγάρο στο στόμα. Με τη ζωή που έκαναν οι «Σκληροί του Μαϊάμι» πολύ ήθελαν να καταταγούν στο Σώμα. Ειδικά από τη στιγμή που οδηγούσαν τη λευκή Testarossa, με το ιταλικό μοντέλο να γίνεται ταυτόσημο με τη γκλαμουριά της εποχής και παράλληλα να μετατρέπεται σε αντικείμενο του πόθου για ανθρώπους του υποκόσμου. 

Ford Mustang GT 390 – Bullitt

Ίσως η πιο εντυπωσιακή Mustang ever, που στην ομώνυμη ταινία έμελλε να γράψει ιστορία. Η σκηνή της καταδίωξης παραμένει θρυλική και σίγουρα όσοι δεν την έχουν δει, αξίζει να το κάνουν!

Ford XB Falcon - Mad Max

Το Ford Falcon του ’73 στην μετά της αποκάλυψης εποχή είναι συνώνυμο με τα δερμάτινα του Mel Gibson. Με τον 8κύλινδρο κινητήρα να ξεπροβάλλει μέσα από το καπό, έχει μείνει χαραγμένο σε όλους για τις στιγμές που ο Gibson ενεργοποιούσε το τούρμπο.

Mini Italian Job

Το εμβληματικό Mini έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα. Όμως, το κλασσικό Italian Job του ’69 με τον Michael Caine αποτελεί την κορυφαία στιγμή της καριέρας του της δημιουργίας του Αλέκου Ισιγόνη. Μία βρετανική ομάδα, με βρετανικά αυτοκίνητα, για τη μεγαλύτερη ληστεία στους δρόμους της Ιταλίας…

Lamborghini Countach – Cannonball

Το 1980 η Countach έμοιαζε με διαστημόπλοιο. Ειδικά η μαύρη LP400S με τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα στο Cannonball έμοιαζε με πύραλο εδάφους-αέρος. Σε συνδυασμό με τις Adrienne Barbeau και Tara Buckman στο εσωτερικό ήταν ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει το Cannonball. Ποιος δεν θα έβλεπε το υπόλοιπο της ταινίας;

Lotus Esprit James Bond

Το 1977 μία Lotus Esprit με το σφηνοειδές της σχήμα, που μπορούσε να κινηθεί τόσο στο δρόμο, όσο και υποβρυχίως έμοιαζε με επιστημονική φαντασία! Και φυσικά ποιος ήταν ο κάτοχος της; Ποιος άλλος εκτός από τον… James Bond.

Plymouth Fury Christine

Μία δαιμονισμένη Plymouth, που έχει επηρεάσει έναν 17χρονο για να υλοποιήσει τα σατανικά της σχέδια! Η αμερικανική κουλτούρα των ‘50s, επέστρεψε στα ‘80s να στοιχειώσει τα όνειρα μας.

Pontiac Trans Am – Knight Rider

O θρυλικός ΚΙΤΤ! Η μαύρη Trans Am εφοδιασμένη με ότι μπορούσε να διανοηθεί κανείς και επιπλέον με δυνατότητα να μιλάει. Εικονικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80, που νοερά όλοι έχουμε οδηγήσει.

Porsche 911 Turbo 3.6 – The Bad Boys

Είχε όλο το πακέτο. Η τοποθεσία, οι πρωταγωνιστές και το αυτοκίνητο. Η εντυπωσιακή 911 Turbo 3.6 μας ανάγκασε ουκ ολίγες φορές να δούμε ξανά τις εντυπωσιακές σκηνές καταδιώξεων.

Shelby Mustang GT500 'Eleanor' Gone in 60 Seconds



Ένα αυτοκίνητο που έχει όνομα είναι πάντα ξεχωριστό. Η «Eleanor», γνωστή και ως GT 500 αποτελεί για τους Αμερικανούς το Άγιο Δισκοπότηρο των muscle cars. Και στην ταινία του Dominc Sena, απλά έκλεψε την παράσταση από κάθε άλλο αυτοκίνητο που παρέλασε από την οθόνη. Και αυτά ήταν ουκ ολίγα…

Toyota Supra Fast & Furious

Ήταν από τις πρώτες φορές που η ιαπωνική κουλτούρα της βελτίωσης πέρασε στη μεγάλη οθόνη και στο ευρύ κοινό. Η πορτοκαλί Supra που τέθηκε αντιμέτωπη και κέρδισε μία Ferrari καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων ως ένα supercar διαφορετικής φιλοσοφίας.

Volkswagen Beetle Herbie

Ο σκαραβαίος ήταν ήδη στη ζωή όλων, αλλά το πέρασμα του στη μεγάλη οθόνη ήταν αυτό που τον καθιέρωσε. Με το Νο53 στις πόρτες και τις αγωνιστικές γραμμές, το ζωντανό Beetle χάρισε γέλιο, αλλά και δράση στους αγώνες που συμμετείχε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...