Διακρίσεων συνέχεια για τα Peugeot 208 και 2008

Μετά τον τίτλο για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020», το Peugeot 208, αλλά αυτή τη φορά μαζί με το 2008, κατέκτησαν το βραβείο Red Dot στην κατηγορία προϊοντικής σχεδίασης

  • -
  • -

Ο διαγωνισμός «Red Dot Award» για περισσότερα από 60 χρόνια βραβεύει τον καινοτόμο σχεδιασμό και συγκεκριμένα προϊόντα, project επικοινωνίας, σχεδιαστικά concept και πρωτότυπα, τα οποία αξιολογούνται από μία διεθνή επιτροπή ειδικών από διαφορετικούς κλάδους. Ανάμεσα σε αυτούς που βραβεύτηκαν φέτος είναι και η Peugeot με τα 208 και 2008, συγκεκριμένα στην κατηγορία της προϊοντικής σχεδίασης. Τα γαλλικά μοντέλα εντυπωσίασαν με το στυλ και τη σχεδίαση τους, με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο για έκτη φορά. Ο Haico van der Luyt, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot Γερμανίας, σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το βραβείο Red Dot Design για τα δύο νεα μας μοντέλα. Το γεγονός αυτό αποτελεί  περίτρανη απόδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αναφορικά με το σχεδιαστικό DNA μας».

H σχεδίαση του νέου Peugeot εντυπωσίασε την επιτροπή με τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος, την σπορ εμφάνιση, τον premium χαρακτήρα, αλλά και τις μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το εσωτερικό του, με το 3D i-Cockpit να αποτελεί παγκόσμια καινοτομία με τον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων.

Την ίδια ώρα, το νέο 2008 κέρδισε την επιτροπή με τα κάθετα LED φώτα ημέρας, τα οποία βέβαια καθορίζουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Στο ίδιο πνεύμα και οι γραμμές του προφίλ, που ελκύουν τα βλέμματα χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Στο εσωτερικό, υπάρχουν μία σειρά από λεπτομέρειες που αποπνέουν πολυτέλεια και εκλεπτυσμένο στυλ. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα δύο προσφέρονται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό τη σημερινή εποχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...