Η Jeep ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο!

4 SUV μοντέλα της Jeep έχουν σοβαρή υποψηφιότητα να αποκτήσουν ηλεκτρική έκδοση

  • -
  • -

Προσφάτως και η Jeep έκανε την είσοδο της στην κατηγορία των υβριδικών μοντέλων, με τα Renegade, Compass και Wrangler να αποκτούν εκδόσεις αυτού του είδους στη γκάμα τους. Πλέον, η Jeep στοχεύει στην επόμενη μέρα, ετοιμάζοντας τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Ακόμα υπάρχουν αρκετές σκέψεις αναφορικά με το ποια θα κάνουν χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Christian Meunier, ανέφερε στον βρετανικό Τύπο: «Στόχος μας είναι να φέρουμε νέες τεχνολογίες και να κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει η Jeep ένα μοντέρνο και σύγχρονο brand. Στοιχεία που θα μας διατηρήσουν και θα μας κρατήσουν για τα επόμενα 80 χρόνια. Ο κόσμος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και πρέπει να ακολουθήσουμε.»

Όπως ο ίδιος ανέφερε, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μικρά βήματα, αλλά σήμερα θεωρεί ότι έχουμε φτάσει στην εποχή της επανάστασης. «Το να κάνουμε την Jeep φιλική προς το περιβάλλον αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς. Υπάρχουν πολλά στοιχεία επάνω στα οποία δουλεύουμε, όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.» Όπως όλα δείχνουν, τέσσερα SUV μοντέλα της Jeep έχουν σοβαρή υποψηφιότητα να αποκτήσουν ηλεκτρική έκδοση. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι αυτά, ειδικά μετά τη συγχώνευση PSA και FCA, αλλά αναμφίβολα δεν πρόκειται να παρουσιαστούν πριν από το 2022.
Πάντως, ο πρόεδρος της Jeep δεν έκρυψε την προτίμηση του, αποκαλύπτοντας κάποιες σκέψεις του. «Φανταστείτε ένα αμιγώς ηλεκτρικό ή PHEV Wrangler Rubicone. Το οποίο θα έχει 0-100 σε 6 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας επιδόσεις που δύσκολα θα μπορεί να σημειώσει με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Θα είναι το πιο ικανό Jeep που έχει κατασκευαστεί!»

Παράλληλα, ο Meunier δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η αμερικανική αγορά θα είναι από αυτές που θα στραφούν σε μεγάλο βαθμό στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.  Το πλάνο μέχρι το 2022 περιλαμβάνει 10 plug-in εκδόσεις, ενώ την ίδια χρονιά θα δούμε το νέο Renegade, αλλά και την επιστροφή του Wagoneer.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...