Μόνο αυτά τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς τις μέρες του Πάσχα

Όπως άλλωστε έχουν πει στελέχη της κυβέρνησης «φέτος ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό»

  • -
  • -
Μόνο αυτά τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς τις μέρες του Πάσχα
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν έξοδο των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα την περίοδο του Πάσχα, δηλώνουν αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης. Στόχος να μην υπάρξει περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην επαρχία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κυκλοφορούν φήμες τις τελευταίες ημέρες ότι θα υπάρξει έντονη αστυνομική παρουσία στους σταθμούς των διοδίων, ώστε να μην επιτραπεί σε «φιλόδοξους» εκδρομείς να εγκαταλείψουν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Υπάρχουν όμως ορισμένα οχήματα που φέτος το Πάσχα θα κυκλοφορούν πιο εύκολα στις εθνικές οδούς, από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Πρόκειται για τα φορτηγά, για τα οποία υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας – για λόγους οδικής ασφάλειας – τις ώρες της εξόδου αλλά και της επιστροφής στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όχι όμως φέτος. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και των εθνικών οδών κατά τις περιόδους των εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

«Αιτία», όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το γεγονός ότι η κίνηση των οχημάτων στην ελληνική επικράτεια είναι ιδιαίτερα μειωμένη σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του COVID-19. Συνεπώς, δεν δημιουργούνται συνθήκες συμφόρησης στις οδούς και διακύβευσης της οδικής ασφάλειας και επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα τροφοδοσίας της αγοράς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...