Ποιοι κέρδισαν - ποιοι έχασαν σε πωλήσεις τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη

Τα μοντέλα και οι μάρκες που διακρίθηκαν

  • -
  • -

Η υφήλιος βρίσκεται εν μέσω κρίσης και πανδημίας, στοιχείο που επηρεάζει την κοινωνία και φυσικά την αυτοκινητοβιομηχανία. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο μεγάλη θα είναι η πτώση των πωλήσεων τον μήνα Μάρτιο για την Ευρώπη, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι και ο Φεβρουάριος είχε πτωτικές τάσεις. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2019 η αγορά είχε μείωση της τάξεως του 7,0%, με τις ταξινομήσεις να είναι οι λιγότερες που έχουν καταγραφεί από το 2015. Κάτι που αποτέλεσε συνέχεια των πτωτικών τάσεων που εμφάνισε η αφορά από το Γενάρη.

Βέβαια, ακόμη και σε μια αγορά που πέφτει υπάρχουν κερδισμένοι. Ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον για παράδειγμα, σύμφωνα με τα δεδομένα της JATO, είναι η άνοδος στις ταξινομήσεις της BMW Σειράς 3 και του VW Passat, δύο μοντέλα που βρίσκονται σε μια κατηγορία η οποία έχει χτυπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από τα SUV.

Τη μεγαλύτερη αύξηση και συγκεκριμένα κατά 73% σημείωσε η Σειρά 3 και ακολούθησε το Passat με 54%. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για τα Fiat 500 και Panda που εμφάνισαν αύξηση των πωλήσεων τους κατά 15 και 10% αντίστοιχα. Το Clio εκθρόνισε το Golf από την κορυφή των πωλήσεων για το Φεβρουάριο, ενώ δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν μπει δύο εντελώς νέα μοντέλα, το Volkswagen T-Cross και το Ford Puma που δείχνουν πως είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της χρονιάς!
Όσον αφορά το μερίδιο μαρκών στην ευρωπαϊκή αγορά, τη σημαντικότερη αύξηση σημείωσαν οι Toyota (11%), BMW (9%) και Seat (8%), ενώ τις σημαντικότερες πιέσεις δέχθηκαν οι Suzuki και Jeep με μείωση της τάξεως του 33%. Πρώτη παρέμεινε η Volkswagen, με τις Peugeot και Renault να ακολουθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...