Βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας: Πώς θα την εκδώσετε ηλεκτρονικά

Απαιτείται για μεταβιβάσεις οχημάτων. Στόχος να αποφεύγονται οι επισκέψεις των πολιτών στις εφορίες

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και του περιορισμού των επαφών λόγω του κορονοϊού, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε εγκύκλιο, με την οποία τίθεται άμεσα σε λειτουργία η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής χορήγησης της βεβαίωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Με αυτή την εφαρμογή, διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι αυτοκινήτων οχημάτων, που επιθυμούν να τα μεταβιβάσουν ή να τα διαγράψουν, λόγω εξαγωγής στο εξωτερικό ή επαναταξινόμησης.

Πώς λαμβάνεται ηλεκτρονικά η βεβαίωση

Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή, μέσω του aade.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση.

Η βεβαίωση αυτή ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του έτους έκδοσής της και αφορά εξόφληση οφειλών του τελευταίου κατόχου του οχήματος, που το μεταβιβάζει ή το διαγράφει, λόγω εξαγωγής στο εξωτερικό ή επαναταξινόμησης, για όσο χρόνο το είχε στην κατοχή του.

Η βεβαίωση εκδίδεται ηλεκτρονικά, εφόσον τα τέλη έχουν εξοφληθεί.

Τι ισχύει για ανεξόφλητες οφειλές τελών καθώς και για εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων

Εάν παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές τελών κυκλοφορίας, καθώς και σε περιπτώσεις, όπως εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων (π.χ. κληρονόμοι), απαλλαγές οχημάτων, κλπ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια για τη φορολογία τους ΔΟΥ για την τακτοποίηση των σχετικών εκκρεμοτήτων και την έκδοση της βεβαίωσης.

Επισημαίνεται ότι, μόνο για το 2019, η διαδικασία εξόφλησης με φυσική παρουσία, που ακολουθείτο μέχρι σήμερα, προκάλεσε πάνω από 600.000 επισκέψεις στις ΔΟΥ όλης της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι έγινε τη δεύτερη ημέρα των ελέγχων

#μένουμε_ σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...