Τώρα μπορείς να κάνεις ηλεκτρικό το θρυλικό T1 σου!

Το τμήμα eClassics της Volkswagen χάρισε… «ηλεκτρική καρδιά» στο T1 δημιουργώντας το e-Bulli

  • -
  • -

Το τμήμα eClassics της Volkswagen είχε προγραμματίσει στην έκθεση Techno Classica την παρουσίαση του ηλεκτρικού e-Bulli. Η αναβολή της μπορεί να μην επέτρεψε στη γερμανική εταιρεία να το φέρει κοντά στο κοινό, αλλά δεν την απέτρεψε από το να παρουσιάσει τη μοναδική αυτή δημιουργία, διαδικτυακά. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα T1 με σύγχρονα μηχανικά μέρη, όντας αμιγώς ηλεκτρικό. Κίνηση στο e-Bulli δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας 84 ίππων, ο οποίος και παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία 45 kWh. Η ροπή αγγίζει τα 212 Nm, με τα νούμερα να είναι σαφώς μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά του βενζινοκίνητου T1. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h, τιμή αντίστοιχη με αυτή του ηλεκτρικού e-up!

Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου, στοιχείο που σύμφωνα με τους τεχνικούς της Volkswagen βελτιώνει το κέντρο βάρους και την οδική του συμπεριφορά, την ώρα που η κίνηση στο δρόμο μεταφέρεται από τους πίσω τροχούς. Σημειώστε, ότι όλο το ηλεκτρικό σύστημα κατασκευάζεται από το VW Group στο Kassel της Γερμανίας. Όσον αφορά τη φόρτιση, με χρήση ταχυφορτιστή η μπαταρία μπορεί να γεμίσει ως το 80% μέσα σε 40 λεπτά, ενώ πλήρως φορτισμένο έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων!

Εξωτερικά το e-Bulli διατηρεί όλα τα ρετρό στοιχεία του κλασσικού Τ1 και αισθητικά μοιάζει σχεδόν αδύνατο να το ξεχωρίσεις. Λεπτομέρεια αποτελούν τα φωτιστικά σώματα που κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, όπως και η ένδειξη για το σημείο φόρτισης της μπαταρίας στο πίσω μέρος. Αντίστοιχη εικόνα συναντάμε και στο εσωτερικό, με το κουμπί εκκίνησης του ηλεκτροκινητήρα και τον επιλογέα από το T6 Transporter. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αποτελεί μόνο ένα πρωτότυπο! Η Volkswagen θα προσφέρει τέτοιου είδους μετατροπές και για τα Τ2 και Τ3 Transporter. Για όσους... μπαίνουν στην πρίζα, η τιμή του Τ1 ξεκινάει από τις 64.900 ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...