Στο έλεος του πετρελαίου ο Κόλπος του Μεξικού

Video ειρωνεύεται τους χειρισμούς της ΒΡ

  • -
  • -

Σύμφωνα με νέους υπολογισμούς Αμερικανών επιστημόνων, η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού πριν από τις 3 Ιουνίου, οπότε η BP τοποθέτησε έναν αγωγό για την άντλησή του, κυμαινόταν από 20.000 έως και 40.000 βαρέλια ημερησίως, δηλαδή διπλάσια ποσότητα απ' όσο πίστευαν μέχρι τώρα (12.000-19.000). Η ΒΡ, ανταποκρινόμενη στην πίεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για επιτάχυνση των διαδικασιών, έκανε πρόβλεψη για αύξηση της ποσότητας πετρελαίου που αντλεί στα 50 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως ως το τέλος Ιουνίου.

Στο μεταξύ, σε παραλία στην βορειοδυτική Φλόριντα εκβράστηκε μία δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου η οποία είναι πιθανό να προέρχεται από την εξέδρα άντλησης της ΒΡ Deepwater Horizon που εξερράγη στις 20 Απριλίου, στοιχίζοντας την ζωή έντεκα ανθρώπων.

Η αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού έχει ήδη κοστίσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της BP. Όπως επισήμανε η εταιρία, έχουν κατατεθεί 51.000 αγωγές για αποζημιώσεις και έχουν ικανοποιηθεί περισσότερες από 26.500.

 

Μαύρο χιούμορ για τη διαρροή του μαύρου χρυσού

Με θέμα «Πως η ΒΡ θα διαχειριζόταν έναν χυμένο καφέ σε αίθουσα συνεδριάσεων;», ο θίασος , Upright Citizens Brigade βλέπει με χιουμοριστικό τρόπο την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ. Δείτε παρακάτω το video. Τα σχόλια δικά σας…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...