Νέοι κανόνες για τη σήμανση των ελαστικών

Θα εφαρμοστούν από τον Μάιο του 2021

  • -
  • -
Νέοι κανόνες για τη σήμανση των ελαστικών

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε οδηγία για την αλλαγή στον κανονισμό επισήμανσης των ελαστικών. Αυτής που αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου, πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο και θορύβου που παράγει. Επιπλέον, θα προστεθούν σημάνσεις για την πρόσφυση σε χιόνι και πάγο.

Οι αλλαγές θα γίνουν με γνώμονα την καλύτερη και πιο εύκολη ενημέρωση του αγοραστικού κοινού. Για να γίνει πιο εύκολα η ενημέρωση θα αφαιρεθούν από τις ετικέτες επισήμανσης τα στοιχεία που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Επίσης, μακροπρόθεσμος στόχος είναι, -όταν καταστεί διαθέσιμη μέθοδος δοκιμής- να προστεθούν ενδείξεις που θα αφορούν τη χιλιομετρική αντοχή των ελαστικών, αλλά και την αντοχή στη φθορά. Επιπλέον, στο μέλλον θα πρέπει και τα ελαστικά των φορτηγών να έχουν αυτές τις επισημάνσεις.

Στόχος, πέρα από την καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών είναι και η μείωση της ηχορύπανσης και της εκπομπής ρύπων, ενώ επιπλέον θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι η αντίσταση κύλισης είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο ποσοστό της κατανάλωσης καυσίμου που μπορεί να φτάνει και το 30%.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...