Δείτε όλα τα μοντέλα CNG της Skoda

Τα Scala, Kamiq και Octavia G-TEC υπόσχονται μειωμένα έξοδα για καύσιμο έως 50%

  • -
  • -

Με τρία μοντέλα διπλού καυσίμου, τα οποία εκτός από βενζίνη καταναλώνουν και φυσικό αέριο (CNG), η Skoda δίνει μία ακόμη εναλλακτική σε όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο με χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Δίπλα στα Scala και Kamiq, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, θα προστεθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020 η έκδοση G-TEC της νέας Octavia. Μάλιστα η μάρκα από την Τσεχία αναφέρει ότι τα μοντέλα CNG θα παραμείνουν στην γκάμα της για πολλά ακόμη χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ SCALA & KAMIQ CNG ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Skoda, η μείωση σε εκπομπές CO2 των Scala και Kamiq φυσικού αερίου συγκριτικά με τις αντίστοιχες εκδόσεις βενζίνης είναι στα επίπεδα του 25%. Αν προστεθεί bio-CNG σε ποσοστό 20% (κάτι που είναι σύνηθες στη Γερμανία), τότε η μείωση CO2 μπορεί να φθάσει το 40%. Με τη χρήση βιομεθανίου ή συνθετικού μεθανίου, η αντίστοιχη μείωση είναι 90% και 100%. Το όφελος στη Γερμανία στο κόστος καυσίμου είναι περίπου 40% συγκριτικά με αντίστοιχα μοντέλα diesel και 50% σε σχέση με βενζινοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η τακτική της Skoda (αλλά και του Ομίλου Volkswagen γενικότερα) είναι να αυξάνει τις δεξαμενές CNG, περιορίζοντας στα 9 lt αυτή της βενζίνης, η οποία λειτουργεί περισσότερο ως ασφάλεια προκειμένου ο οδηγός να κινηθεί χωρίς άγχος μέχρι να φθάσει στο πλησιέστερο πρατήριο φυσικού αερίου.

Η νέα Octavia G-TEC χρησιμοποιεί τον 1.5 TSI που αποδίδει 130 ίππους. Οι τρεις δεξαμενές φυσικού αερίου 17,3 κιλών προσφέρουν εκτιμώμενη αυτονομία 480 km. Στα Scala και Kamiq G-TEC κινητήρας είναι ο 1.0 TSI 90 PS και οι τρεις δεξαμενές (συνολικά 13,8 kg) χαρίζουν αυτονομία 410 km.

H ΝΕΑ SKODA OCTAVIA RS: ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ 245 ΙΠΠΟΥΣ!


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...