Υβριδική έκδοση για τη Lancia Ypsilon!

Η Lancia Ypsilon, το μοναδικό μοντέλο που παράγει σήμερα η ιστορική εταιρεία, δανείζεται μηχανικά μέρη του Fiat 500 και αποκτά ήπια υβριδική έκδοση

  • -
  • -

Η Lancia ουσιαστικά έχει περάσει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ιστορική φίρμα, η οποία έχει προσφέρει πολλά και σημαντικά μοντέλα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην αυτοκίνηση, σήμερα παράγει μόλις ένα μοντέλο. Ο λόγος για την Ypsilon που διατίθεται αποκλειστικά στην Ιταλία και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με σπουδαίες κατασκευές του ιταλικού εργοστασίου από το παρελθόν. Για το 2020, το σούπερ μίνι της Lancia θα διατίθεται με νέα γκάμα στην οποία περιλαμβάνεται και έκδοση με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το σύνολο που γνωρίσαμε στα 500 και Panda, με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.000 cc απόδοσης 70 ίππων και 92 Nm ροπής, το οποίο και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 12V που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου. Οι επιδόσεις του δεν εξιτάρουν (0-100 χλμ./ώρα σε 14,2 δλ. και τελική 163 χλμ./ώρα), αλλά η κατανάλωση του αναμένεται εξαιρετικά χαμηλή, αφού το εργοστάσιο δηλώνει 4 λίτρα/100 χλμ. Η Ypsilon Hybrid EcoChic, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα διατίθεται με δύο επίπεδο εξοπλισμού και τιμή εκκίνησης τα 14.450 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...