Hot hatch ηλεκτρικά!

Η Renault κάνει λόγο για ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για «καυτές» εκδόσεις ηλεκτρικών μοντέλων

  • -
  • -

Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γνωρίζει φυσιολογικά σημαντικά άνθηση το τελευταίο διάστημα. Όπως είναι φυσιολογικό, αυτό επιτρέπει στους Κατασκευαστές να διευρύνουν τη γκάμα τους προσφέροντας μοντέλα για κάθε ενδιαφερόμενο, πάντα με κοινό παρονομαστή τον ηλεκτροκινητήρα. Μία εκδοχή που θα προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό είναι εκείνη που θα διαθέτει σπορ και δυναμικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο επικεφαλής του τμήματος EV της Renault, Gilles Normand, δεν έκρυψε ότι υφίσταται σημαντικό ενδιαφέρον για κατασκευές του είδους. Ακόμα, δεν υπάρχει πλάνο για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοντέλου που θα φέρει το σήμα RS, αλλά στη γαλλική εταιρεία εξετάζουν το σχετικό σενάριο και τις απαιτήσεις που υπάρχουν για ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ο Normand, ανέφερε ότι ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει μικρότερη αυτονομία, προσθέτοντας ακόμα πως αποτελεί ερωτηματικό πόσο δυναμικά χαρακτηριστικά μπορεί να προσφέρει ένα… «αθόρυβο» αυτοκίνητο: «Παραδοσιακά, τα αυτοκίνητα επιδόσεων έχουν υψηλότερη κατανάλωση και μικρότερη αυτονομία σε σχέση με απλές εκδόσεις. Για αυτό πιστεύω ότι ο κόσμος θα έχει κατανόηση αναφορικά με το γεγονός ότι και τα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων θα έχουν μικρότερη αυτονομία. Όμως, αυτό είναι ένα θέμα που συζητάμε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Παράλληλα, όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο κόσμος έχει και μία απορία σχετικά με το γεγονός ότι δεν κάνουν θόρυβο. Αν κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων πρέπει να δημιουργήσουμε αντίστοιχο ήχο. Φυσικά με τεχνητά μέσα.»

Στη Renault θέλουν να είναι πρωτοπόροι στην ηλεκτροκίνηση και δεν είναι τυχαίο ότι θέλουν να διατηρηθούν σε αυτή τη θέση. Ο ενδοιασμός για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων έγκειται στο κατά πόσο θα ανταποκριθεί το αγοραστικό κοινό. Αν το ενδιαφέρον είναι σημαντικό, τότε στη Renault δεν θα διστάσουν να δημιουργήσουν μία κατασκευή του είδους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...