H Brabus «τονώνει» την EQC

Η αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQC 4MATIC δέχθηκε τις περιποιήσεις της Brabus και το αποτέλεσμα είναι 430 ίπποι, αλλά και άκρως επιθετική σχεδίαση

  • -
  • -

Η EQC αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes, με το οποίο ουσιαστικά σηματοδότησε την είσοδο της στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η Brabus αποτελεί τον οίκο που έχει συνδέσει το όνομα της με τις βελτιωμένες εκδόσεις της γερμανικής εταιρείας. Διαθέτοντας έμπειρους τεχνικούς στις τάξεις της, η Brabus εξέλιξε ένα πρωτότυπο της EQC, παρουσιάζοντας το όραμα της για το μέλλον στα ηλεκτρικά βελτιωμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο γερμανικός οίκος δεν αναβάθμισε μόνο την ισχύ της EQC, αλλά διαφοροποίησε την αισθητική του αμαξώματος, ενώ βελτίωσε τα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

Το βελτιωτικό πακέτο για τον ηλεκτροκινητήρα έχει την ονομασία Brabus E-PowerXtra και η απόδοση έχει αυξηθεί στους 430 ίππους. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση της ροπής, η οποία πλέον αγγίζει τα 830 Nm! Το συγκεκριμένο σύστημα είναι σχεδιασμένο και ενεργοποιείται όταν επιλεχθεί το πρόγραμμα «S». Η προσθήκη του έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιωθούν και οι επιδόσεις της αναβαθμισμένης EQC, με τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση να έρχονται σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. H τελική ταχύτητα παραμένει στα 180 χλμ./ώρα.

Όταν ο οδηγός έχει επιλέξει το πρόγραμμα «Ε», το σύστημα PowerXtra, η EQC μειώνει σημαντικά ταχύτητα τη στιγμή που ο οδηγός σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τόσο συχνή χρήση του φρένου στον αστικό κύκλο, ενώ  αυξάνει και την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.  

Αλλαγές θα διαθέτει και το αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με την πίσω αεροτομή να είναι το μοναδικό νέο στοιχείο μέχρι τώρα. Νέες είναι οι ζάντες αλουμινίου, κατασκευασμένες από την Brabus, σε διάσταση 20 ή 21 ιντσών. Τέλος, όπως σε όλα τα μοντέλα της Mercedes, η Brabus προσφέρει μία σειρά από δυνατότητες εξατομίκευσης στο εσωτερικό, όπως για παράδειγμα τα δερμάτινα καθίσματα που αποτελούν αποκλειστική δημιουργία της Brabus.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...