H απόλυτη Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg Jesko Absolut είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η σουηδική εταιρεία

  • -
  • -

Δίπλα στην Koenigsegg Gemera, η σουηδική εταιρεία παρουσίασε και την κορυφαία έκδοση της Jesko, συνοδευόμενη από το χαρακτηριστικό Absolut. Η… απόλυτη Jesko έχει δεχθεί μία σειρά από αλλαγές που της χαρίζουν τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου που έχει κατασκευάσει η Koenigsegg. Και για να τονίσουν ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου μοντέλου, στην σουηδική εταιρεία αναφέρουν ότι είναι το ταχύτερο που θα κατασκευάσουν ποτέ!

Η ειδοποιός διαφορά είναι η εξέλιξη της Jesko στην αεροδυναμική σήραγγα, με την Absolut να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.278 Cd. Με τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί το αμάξωμα της Koenigsegg παράγονται 1.400 κιλά κάθετη δύναμης, με τα 800 κιλά να αποδίδονται στα 250 χλμ./ώρα και τα 1.000 στα 275 χλμ./ώρα. Αυτό θα της επιτρέψει να επιτύχει τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα που έχει σημειωθεί από αυτοκίνητο παραγωγής.



Ακόμα, το σουηδικό εργοστάσιο δεν έχει ανακοινώσει επίσημα νούμερα και απλά έχουν αρκεστεί να αναφέρουν ότι όλα θα φανούν εν καιρώ… Πάντως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους θα είναι ασύλληπτα γρήγορη. Η απουσία της πίσω μεγάλης αεροτομής και η προσθήκη δύο μικρών πτερύγιων εμπνευσμένα από μαχητικό αεροσκάφος F-15 είναι μερικά από τα αεροδυναμικά στοιχεία που ξεχωρίζουν. Στην εξαιρετική αεροδυναμική συνεισφέρει και η απουσία αεραγωγού στο εμπρός καπό, με όλα τα παραπάνω να βελτιώνουν τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, αλλά και στο χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Διαφορετικοί είναι οι πίσω τροχοί σε διάσταση 21 ιντσών, ενώ μικρότερη σε διαστάσεις είναι η εμπρός ανάρτηση, η οποία αναμένεται να έχει και πιο μαλακή ρύθμιση. Σημειώστε, ότι ο οκτακύλινδρος κινητήρας των 5.000 cc αποδίδει 1.600 ίππους και 1.500 Nm ροπής κάνοντας χρήση καυσίμου Ε85, ενώ με κανονική βανζίνη η απόδοση… «πέφτει» στους μόλις 1.280 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...